Triton wordt meerderheidsaandeelhouder in Bergman Clinics

6 apr. 2021

Naarden, 6 april 2021 – Triton heeft een overeenkomst getekend om een meerderheidsbelang te verkrijgen in Bergman Clinics. De huidige aandeelhouders, bestaande uit de familie Malenstein en NPM Capital, blijven als minderheidsaandeelhouder betrokken bij Bergman Clinics. De overeenkomst is onderhevig aan de goedkeuring van de ondernemingsraad van Bergman Clinics en de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen. Voor meer details zie ook het nieuwsbericht van 9 maart 2021.

Achtergrond

Bergman Clinics is specialist in behandelingen op het gebied van orthopedie, oogheelkunde, gynaecologie, cosmetische chirurgie, maag- en darmziekten, dermatologie en vasculaire geneeskunde. Bergman Clinics heeft in de afgelopen jaren haar netwerk van klinieken uitgebreid door middel van een actieve acquisitiestrategie. Eerst in de Nederlandse markt, later in Scandinavië en Duitsland. Bergman Clinics bezit momenteel 140 focusklinieken verspreid over Nederland, Zweden, Denemarken, Noorwegen en Duitsland die ieder hoogwaardige, planbare medische zorg bieden en waarbij de cliënt en de aandoening centraal staan.
De investering van Triton ondersteunt de verdere (internationale) groei van Bergman Clinics en helpt Bergman Clinics haar slagkracht te vergroten en biedt ruimte om te investeren in technologische innovatie, digitalisering en training. Zowel cliënten als medewerkers kunnen hier van profiteren.


Wat betekent dit voor de zorg verleend door Bergman Clinics en u als client?
Voor de zorg en u als cliënt van Bergman Clinics heeft dit voornemen geen gevolgen. U kunt nu, maar straks ook, bij uw vertrouwde arts en kliniek terecht en dezelfde hoog kwalitatieve zorg en service krijgen zoals u van Bergman Clinics gewend bent.


Over Bergman Clinics
Bergman Clinics is al bijna 30 jaar een van de meest vooraanstaande ketens van zelfstandige klinieken met ongeveer 140 focusklinieken, verspreid over Nederland, Zweden, Denemarken, Noorwegen en Duitsland. De focusklinieken richten zich op het aanbieden van hoogwaardige planbare medische zorg, waarbij de cliënt en de aandoening centraal staan. Bergman Clinics is specialist voor veelvoorkomende behandelingen op het gebied van Bewegen, Ogen, Vrouw, Uiterlijk, Hart, Maag & Darm en Huid & Vaten. Jaarlijks ontvangt Bergman Clinics in Nederland, Duitsland en Scandinavië meer dan 300.000 cliënten. Bij Bergman Clinics werken meer dan 3.000 medewerkers en meer dan 250 specialisten.


Over Triton Partners
Sinds haar oprichting in 1997, heeft Triton tien fondsen gesponsord gericht op ondernemingen in de industriële sector, de zakelijke dienstverlening, de consumentensector en de gezondheidszorg. De Triton fondsen investeren in en ondersteunen de positieve ontwikkeling van middelgrote ondernemingen met een hoofdkantoor in Europa.
Triton wil bijdragen aan de opbouw van sterkere ondernemingen voor de langere termijn en wil een positieve bijdrage leveren aan duurzame operationele verbeteringen en groei.
De 48 bedrijven in Triton’s portfolio hebben een gezamenlijke omzet van circa €17.7 miljard euro en ongeveer 102.000 werknemers. Meer informatie is beschikbaar via www.triton-partners.com.

Contact
Mocht u vragen of opmerkingen hebben met betrekking tot dit voornemen dan kunt u tot 21 april 2021 contact met ons opnemen via communicatie@bergmanclinics.nl.

 

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!