Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Huisartsen verwijzen in maart record aantal patiënten naar Bergman Clinics

22 apr '21

Huisartsen verwezen in maart een record aantal van 17.600 patiënten via Zorgdomein naar de focusklinieken van Bergman Clinics. Dit is het hoogste aantal in één maand ooit.

De verwijzingen zijn onder andere voor orthopedische zorg (> 5.000), oogzorg (>5.500), huidzorg(> 1.750), gynaecologische zorg (>1.800), maag & darm-onderzoek (>1.100) en KNO (> 1. 000).

De groei past in de al jaren stijgende trend van verwijzingen naar focusklinieken in het algemeen en Bergman Clinics in het bijzonder.
Deze trend wordt de afgelopen 9 maanden extra versterkt doordat patiënten, vanwege de afschaling van de planbare zorg in ziekenhuizen, nog actiever in overleg gaan met hun huisarts of zorgverzekeraar over de best passende zorgaanbieder. Daarnaast verwijzen zorgverzekeraars via hun zorgbemiddelingsafdelingen extra door naar focusklinieken.

Bergman Clinics ziet het aantal verwijzingen al jaren met +/- 10% per jaar stijgen. Voor 2021 verwacht Bergman Clinics een stijging van +/- 15% naar een totaal van meer dan 200.000 verwijzingen op jaarbasis door meer dan 6.000 huisartsen. Daarmee staat Bergman Clinics in de landelijke top-10 van meest gekozen aanbieders voor medisch specialistische zorg op basis van aantal verwijzingen.

Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.