Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Huisartsen verwijzen in maart record aantal patiënten naar Bergman Clinics

22 apr '21

Huisartsen verwezen in maart een record aantal van 17.600 patiënten via Zorgdomein naar de focusklinieken van Bergman Clinics. Dit is het hoogste aantal in één maand ooit.

De verwijzingen zijn onder andere voor orthopedische zorg (> 5.000), oogzorg (>5.500), huidzorg(> 1.750), gynaecologische zorg (>1.800), maag & darm-onderzoek (>1.100) en KNO (> 1. 000).

De groei past in de al jaren stijgende trend van verwijzingen naar focusklinieken in het algemeen en Bergman Clinics in het bijzonder.
Deze trend wordt de afgelopen 9 maanden extra versterkt doordat patiënten, vanwege de afschaling van de planbare zorg in ziekenhuizen, nog actiever in overleg gaan met hun huisarts of zorgverzekeraar over de best passende zorgaanbieder. Daarnaast verwijzen zorgverzekeraars via hun zorgbemiddelingsafdelingen extra door naar focusklinieken.

Bergman Clinics ziet het aantal verwijzingen al jaren met +/- 10% per jaar stijgen. Voor 2021 verwacht Bergman Clinics een stijging van +/- 15% naar een totaal van meer dan 200.000 verwijzingen op jaarbasis door meer dan 6.000 huisartsen. Daarmee staat Bergman Clinics in de landelijke top-10 van meest gekozen aanbieders voor medisch specialistische zorg op basis van aantal verwijzingen.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatst maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren.

1) Nieuwe cliënt/net verwezen naar Bergman Clinics:
- Wij bellen u binnen 3 werkdagen voor het inplannen van een consultafspraak nadat uw verwijzing bij ons binnen is.
- Veel afspraken kunt u ook zelf online plannen. U ontvangt per e-mail een uitnodiging via Zorgdomein wanneer dit voor uw afspraak mogelijk is.

2) Voor algemene, niet urgente vragen kijkt u eerst op onze website of in de Mijn Bergman Clinics app. Daarnaast kunt u ook tijdens kantooruren ook met ons chatten.

3) Voor spoed hebben we een speciaal telefoonnummer.

Wij doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.