Ogen

Je hebt maar één rechter oog

Zoek uit waar je het beste voor jouw behandeling terecht kunt. Kies je voor een ziekenhuis of een focuskliniek?

Lensimplantaties

Tekst a|A     Contrast +|--

Bergman Clinics lanceert Memira by Bergman Clinics als nieuw label voor Refractiechirurgie (ooglaseren & lensimplantaten)

Ga voor meer informatie of het maken van een afspraak naar Memira.nl

Het kan zijn dat een lensimplantatie een betere oplossing voor u is dan een ooglaserbehandeling. Bijvoorbeeld wanneer u een hogere sterkte-afwijking heeft die niet met ooglaseren behandeld kan worden of wanneer u ouder bent dan 55 jaar. Een lensimplantatie is een van de meest uitgevoerde behandelingen in de oogheelkunde. Lensimplantaties worden al sinds 1950 met succes op grote schaal uitgevoerd over de hele wereld. Er zijn er twee verschillende soorten lensimplantaties, namelijk met een voorzetlens of een vervangende lens.
Ga direct naar:
Voorzetlensimplantatie (PIOL)
Vervanglensimplantatie (PRELEX of RLE)
Resultaat lensimplantatie behandeling
Ervaringen van anderen
Tarieven
Contact / afspraak maken

Voorzetlensimplantatie (PIOL)

Indien u een sterke oogafwijking heeft, dan kan een ooglaserbehandeling voor u minder geschikt zijn. In dat geval adviseren we een voorzetimplantatie (PIOL). Bij het implanteren van een voorzetlens maakt de oogarts een opening in het hoornvlies, waardoor hij de extra lens (een soort permanente contactlens) in uw oog plaatst en vastzet. De voorzetlens kan er wel uit: de behandeling is helemaal omkeerbaar. Bergman Clinics | Ogen gebruikt meestal een van de volgende drie types voorzetlenzen: Artisan-lens, Artiflex-lens, ICL (Implantable Contact Lens). Elk type heeft zijn eigen kenmerken. Lees meer over de voorzetlensbehandeling.

Vervanglensimplantatie (PRELEX of RLE)

Bij een vervanglensimplantatie wordt uw natuurlijke ooglens vervangen door een kunstlens. Een andere naam voor deze behandeling is PRELEX (Presbyopic Lens Exchange) of RLE (Refractive Lens Exchange). Er is een breed assortiment aan vervanglenzen, waarmee u ook op oudere leeftijd zonder bril of lenzen scherp kunt zien. De meest gebruikte vervanglens is de multifocale kunstlens. Deze corrigeert het zicht op alle verschillende afstanden tegelijk, dus dichtbij, de tussenafstand en veraf. Lees meer over de vervanglensbehandeling.
 
Na een uitgebreid vooronderzoek kunnen onze gespecialiseerde oogartsen precies bepalen welke behandeling en welke brilvervangende kunstlenzen het beste bij uw situatie passen en aansluiten bij uw wensen.

Resultaat lensimplantatie behandeling

Lensimplantatie-behandelingen hebben een goed en blijvend resultaat. De kunstlenzen worden goed door het oog geaccepteerd, werken goed en blijven netjes op hun plek zitten. De kwaliteit van zien blijft nagenoeg stabiel, ook na 20 jaar. Incidenteel kan het voorkomen dat het gewenste resultaat na de behandeling niet bereikt wordt. Het is mogelijk met een nabehandeling het resultaat te optimaliseren, afhankelijk van de sterkte en het type behandeling.

Ervaringen van anderen

Vindt u een lensimplantatiebehandeling spannend? Kijk dan eens mee met voormalig hordeloper en Expeditie Robinson deelnemer Gregory Sedoc (voorzetlens) of acteur en musicalster Tony Neef (vervanglens). Zij gingen u voor en delen hun ervaringen.

Tarieven

Wij werken met vaste prijzen voor het hele behandeltraject. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Bekijk hier de tarieven voor lensimplantaties
Bent u aanvullend verzekerd? Dan krijgt u mogelijk 10% korting op uw behandeling. Bovendien kan het zijn dat uw zorgverzekeraar een deel van de behandeling vergoedt vanuit uw aanvullende verzekering.

In goede handen bij Bergman Clinics | Ogen

Bij Bergman Clinics gaan we voor kwaliteit. Dat merkt u aan alles: aan ons zeer ervaren team van oogartsen, aan ons uitgebreide vooronderzoek, aan de zorg tijdens de behandeling, de uitgebreide nazorg en aan onze hightech apparatuur. We hebben alle belangrijke keurmerken, werken volgens strikte protocollen en zijn eerlijk over onze resultaten.

Memira by Bergman Clinics

Bergman Clinics heeft onlangs een nieuw label voor Refractiechirurgie gelanceerd, genaamd Memira by Bergman Clinics. Alle behandelingen die via Memira zijn geboekt, worden ook uitgevoerd op de vertrouwde locaties en door de ervaren artsen van Bergman Clinics.

Contact / afspraak maken

Heeft u nog vragen over lensimplantaties of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met ons Contact & Service Center via 088 – 9000 500.

Behandelingen:Veelgestelde vragen

Wat zijn de wachttijden van deze behandeling?
Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele wachttijden.
Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?
Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.
Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?
We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?
Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Toon uitgelichte items / alle items

Heeft u nog steeds vragen?

Neem contact op
Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.