Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Lensimplantaties

Het kan zijn dat een lensimplantatie een betere oplossing voor u is dan een ooglaserbehandeling. Bijvoorbeeld wanneer u een hogere sterkte-afwijking heeft die niet met ooglaseren behandeld kan worden of wanneer u ouder bent dan 55 jaar. Een lensimplantatie is een van de meest uitgevoerde behandelingen in de oogheelkunde. Lensimplantaties worden al sinds 1950 met succes op grote schaal uitgevoerd over de hele wereld. Er zijn er twee verschillende soorten lensimplantaties, namelijk met een voorzetlens of een vervangende lens.


Memira by Bergman Clinics is het label voor refractiechirurgie (ooglaseren & lensimplantaten)

Ga voor meer informatie of het maken van een afspraak naar onze website.

Memira by Bergman Clinics is het label voor refractiechirurgie. Ga voor meer informatie naar Memira.nl

 

Ga direct naar:
Voorzetlensimplantatie (PIOL)
Vervanglensimplantatie (PRELEX of RLE)
Resultaat lensimplantatie behandeling
Ervaringen van anderen
Tarieven
Contact / afspraak maken

Voorzetlensimplantatie (PIOL)

Indien u een sterke oogafwijking heeft, dan kan een ooglaserbehandeling voor u minder geschikt zijn. In dat geval adviseren we een voorzetimplantatie (PIOL). Bij het implanteren van een voorzetlens maakt de oogarts een opening in het hoornvlies, waardoor hij de extra lens (een soort permanente contactlens) in uw oog plaatst en vastzet. De voorzetlens kan er wel uit: de behandeling is helemaal omkeerbaar. Bergman Clinics | Ogen gebruikt meestal een van de volgende drie types voorzetlenzen: Artisan-lens, Artiflex-lens, ICL (Implantable Contact Lens). Elk type heeft zijn eigen kenmerken. Lees meer over de voorzetlensbehandeling.

Lees meer

Niet gevonden wat u zocht?

Alle behandelingen Zoek op lichaamsdeel
Maak een afspraak
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.