Bel voor informatie 088 9000 500 (lokaal tarief)
Verwijzers Mijn Bergman Clinics
Tekst a| A       Contrast +| --
GA TERUG
Lensimplantaties
bergman-clinics-verwijzers-nascholing.jpg
imageHomepage
Informatie Coronavirus Informatie Coronavirus
In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics in ieder geval tot en met 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit. Onze poliklinische afspraken worden waar mogelijk en medisch verantwoord telefonisch uitgevoerd.In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics in ieder geval tot en met 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit. Onze poliklinische afspraken worden waar mogelijk en medisch verantwoord telefonisch uitgevoerd.Meer weten
imageHomepage
M. Koelewijn -62,
staar & vervanglens
M. Koelewijn -62, staar & vervanglens
"Beter zien betekent voor mij
onafhankelijkheid en vrijheid."
"Beter zien betekent voor mij onafhankelijkheid en vrijheid."Meer weten
imageHomepage
Het zijn jouw ogen.. Het zijn jouw ogen..
Dus als je ze laat laseren,
dan echt niet zo maar ergens.
Dus als je ze laat laseren, dan echt niet zo maar ergens.Meer weten

Toon submenu

Lensimplantaties

Het kan zijn dat een lensimplantatie een betere oplossing voor u is dan een ooglaserbehandeling. Bijvoorbeeld wanneer u een hogere sterkte-afwijking heeft die niet met ooglaseren behandeld kan worden of wanneer u ouder bent dan 55 jaar. Een lensimplantatie is een van de meest uitgevoerde behandelingen in de oogheelkunde. Lensimplantaties worden al sinds 1950 met succes op grote schaal uitgevoerd over de hele wereld. Er zijn er twee verschillende soorten lensimplantaties, namelijk met een voorzetlens of een vervangende lens.
Ga direct naar:
Voorzetlensimplantatie (PIOL)
Vervanglensimplantatie (PRELEX of RLE)
Resultaat lensimplantatie behandeling
Ervaringen van anderen
Tarieven
Contact / afspraak maken

Voorzetlensimplantatie (PIOL)

Indien u een sterke oogafwijking heeft, dan kan een ooglaserbehandeling voor u minder geschikt zijn. In dat geval adviseren we een voorzetimplantatie (PIOL). Bij het implanteren van een voorzetlens maakt de oogarts een opening in het hoornvlies, waardoor hij de extra lens (een soort permanente contactlens) in uw oog plaatst en vastzet. De voorzetlens kan er wel uit: de behandeling is helemaal omkeerbaar. Bergman Clinics | Ogen gebruikt meestal een van de volgende drie types voorzetlenzen: Artisan-lens, Artiflex-lens, ICL (Implantable Contact Lens). Elk type heeft zijn eigen kenmerken. Lees meer over de voorzetlensbehandeling.

Vervanglensimplantatie (PRELEX of RLE)

Bij een vervanglensimplantatie wordt uw natuurlijke ooglens vervangen door een kunstlens. Een andere naam voor deze behandeling is PRELEX (Presbyopic Lens Exchange) of RLE (Refractive Lens Exchange). Er is een breed assortiment aan vervanglenzen, waarmee u ook op oudere leeftijd zonder bril of lenzen scherp kunt zien. De meest gebruikte vervanglens is de multifocale kunstlens. Deze corrigeert het zicht op alle verschillende afstanden tegelijk, dus dichtbij, de tussenafstand en veraf. Lees meer over de vervanglensbehandeling.
 
Na een uitgebreid vooronderzoek kunnen onze gespecialiseerde oogartsen precies bepalen welke behandeling en welke brilvervangende kunstlenzen het beste bij uw situatie passen en aansluiten bij uw wensen.

Resultaat lensimplantatie behandeling

Lensimplantatie-behandelingen hebben een goed en blijvend resultaat. De kunstlenzen worden goed door het oog geaccepteerd, werken goed en blijven netjes op hun plek zitten. De kwaliteit van zien blijft nagenoeg stabiel, ook na 20 jaar. Incidenteel kan het voorkomen dat het gewenste resultaat na de behandeling niet bereikt wordt. Het is mogelijk met een nabehandeling het resultaat te optimaliseren, afhankelijk van de sterkte en het type behandeling.

Ervaringen van anderen

Vindt u een lensimplantatiebehandeling spannend? Kijk dan eens mee met voormalig hordeloper en Expeditie Robinson deelnemer Gregory Sedoc (voorzetlens) of acteur en musicalster Tony Neef (vervanglens). Zij gingen u voor en delen hun ervaringen.

Tarieven

Wij werken met vaste prijzen voor het hele behandeltraject. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Bekijk hier de tarieven voor lensimplantaties
Bent u aanvullend verzekerd? Dan krijgt u mogelijk 10% korting op uw behandeling. Bovendien kan het zijn dat uw zorgverzekeraar een deel van de behandeling vergoedt vanuit uw aanvullende verzekering.

In goede handen bij Bergman Clinics | Ogen

Bij Bergman Clinics gaan we voor kwaliteit. Dat merkt u aan alles: aan ons zeer ervaren team van oogartsen, aan ons uitgebreide vooronderzoek, aan de zorg tijdens de behandeling, de uitgebreide nazorg en aan onze hightech apparatuur. We hebben alle belangrijke keurmerken, werken volgens strikte protocollen en zijn eerlijk over onze resultaten.

Contact / afspraak maken

Heeft u nog vragen over lensimplantaties of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met ons Contact & Service Center via 088 – 9000 500.


Aanmelden Open Dag Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.