Bel voor informatie 088 9000 500 (lokaal tarief)
Verwijzers Mijn Bergman Clinics
Tekst a| A       Contrast +| --
GA TERUG
Voorzetlensimplantatie
bergman-clinics-verwijzers-nascholing.jpg
imageHomepage
Informatie Coronavirus Informatie Coronavirus
In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics in ieder geval tot en met 6 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit. Onze poliklinische afspraken worden waar mogelijk en medisch verantwoord telefonisch uitgevoerd.In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics in ieder geval tot en met 6 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit. Onze poliklinische afspraken worden waar mogelijk en medisch verantwoord telefonisch uitgevoerd.Meer weten
imageHomepage
M. Koelewijn -62,
staar & vervanglens
M. Koelewijn -62, staar & vervanglens
"Beter zien betekent voor mij
onafhankelijkheid en vrijheid."
"Beter zien betekent voor mij onafhankelijkheid en vrijheid."Meer weten
imageHomepage
Het zijn jouw ogen.. Het zijn jouw ogen..
Dus als je ze laat laseren,
dan echt niet zo maar ergens.
Dus als je ze laat laseren, dan echt niet zo maar ergens.Meer weten

Toon submenu

Voorzetlensimplantatie

Heeft u een sterke oogafwijking, dan is ooglaseren voor u waarschijnlijk minder geschikt en adviseren we een voorzetlensimplantatie. Daarbij implanteren we een extra lens in uw oog. Een soort contactlens. Deze lens blijft permanent zitten en gaat een leven lang mee. De voorzetlenslens kan er wel uit: de behandeling is helemaal omkeerbaar.

Ga direct naar: 
Over de voorzetlens-behandeling
Herstel na een voorzetlens-behandeling
Is een voorzetlens-behandeling iets voor u?
Resultaat en risico's
Contact / maak een afspraak
 

Over de voorzetlens-behandeling

Bergman Clinics gebruikt meestal deze drie types voorzetlenzen. Elk type lens heeft zijn eigen kenmerken.

1. ICL (Implantable Contact Lens)
De ICL is gemaakt van collageen-acrylaat en is heel dun en flexibel. De lens wordt opgerold en door een sneetje van slechts 2,5 à 3 mm in uw oog gebracht. De ICL komt achter uw pupil (in uw achterste oogkamer). Het sneetje hoeft niet gehecht te worden en na een dag is het zicht al behoorlijk goed.

2. Artisan-lens
De Artisan-lens is gemaakt van perspex en heeft een doorsnede van 5 à 6 mm. Deze lens wordt geplaatst in uw voorste oogkamer en vastgemaakt aan het regenboogvlies. Daarna wordt het sneetje gehecht. Met een Artisan lensimplantatie behandeling wordt altijd één sterkte gecorrigeerd.

3. Artiflex-lens
De Artiflex-lens is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Ophtec. Hier bestaan verschillende types van. Wij gebruiken vaak de Artiflex Torische lens. Deze lens wordt geplaatst in uw voorste oogkamer. Voor het implanteren van deze lens is een sneetje nodig van maar 3,2 mm. Dat hoeft niet gehecht te worden. Binnen een paar uur is uw zicht al goed. Met een Artiflex lensimplantatie behandeling wordt altijd één sterkte gecorrigeerd.

Vanaf ongeveer 45 jaar kunnen uw ogen minder accommoderen, waardoor er een toenemende behoefte aan een leesbril ontstaat. Dit staat los van de lensimplantatie behandeling en is een normaal gevolg van het verouderingsproces van het oog.

De voorzetlens-behandeling stap voor stap

Uw oog is voor de behandeling verdoofd door een prikje, vergelijkbaar met een verdoving bij de tandarts. Het duurt ongeveer 15 minuten voor de verdoving goed is ingewerkt. Omdat het helemaal verdoofd is, kunt u het oog niet meer bewegen.

1. U ligt op een behandeltafel. De arts maakt een sneetje in uw hoornvlies. De grootte varieert van 5 à 6 mm tot maar 3,2 mm. Door dat sneetje schuift de arts de kunstmatige lens op zijn plek.
2. De oogarts maakt de lens vast aan uw iris of het regenboogvlies.
3. Krijgt u een Artisan-lens, dan wordt het sneetje in uw hoornvlies gehecht. Bij andere lenzen is het sneetje zo klein dat hechten niet hoeft.
4. Na een laatste controle krijgt u een beschermkapje over het behandelde oog.

Bij een voorzetlensimplantatie behandelen we altijd één oog per keer. Zodra dat hersteld is, kunt u terugkomen voor het andere oog. Dat kan al na een week.

  - Ogen - proces-plaatsing-icl-lens-verticaal-def.png

Herstel na een voorzetlensimplantatie

Na een voorzetlensimplantatie moet u 4 weken oogdruppels gebruiken om uw behandelde oog te beschermen. In principe kunt u binnen 24 uur weer goed zien en uw normale ritme oppakken. Na ongeveer 6 weken is uw zicht stabiel. Door de behandeling van 1 oog per keer kunt u wel een tijdelijke onbalans ervaren.

 

Is een voorzetlens-behandeling iets voor u?

Een voorzetlens, ook wel contactlensimplantatie, is iets voor u als u om scherp te zien bent aangewezen op een bril of contactlenzen, en als u niet in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling. Het is vooral een goede keus bij middelzware tot zware bijziendheid of verziendheid: het corrigeert van -8.00 tot ruim -20.00 en van +2.00 tot +14 dioptrie.

 

Resultaat en risico's

Het resultaat van een lensimplantatie is blijvend. De lens kan uw leven lang mee. In ongeveer 5% van de gevallen is het resultaat met alleen een voorzetlensimplantatie nog niet optimaal. Het kan zijn dat u een bijbehandeling met laser nodig hebt. Er is ook een kleine kans dat de correctie u niet bevalt. De contactlenzen kunnen dan weer verwijderd worden.

Geen enkele chirurgische ingreep is helemaal zonder risico. Ook bij voorzetlensimplantatie kunnen er complicaties optreden, al is de kans hierop zeer klein. Bekijk alle risico's.

 

Contact / maak een afspraak

Heeft u vragen over een voorzetlensimplantatie of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met ons Contact & Service Center via 088 – 9000 500.


Aanmelden Open Dag Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus stopt Bergman Clinics tot en met maandag 6 april met alle niet acute en/of urgente behandelingen.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 6 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.