Dokters in Dialoog | Oogheelkunde

27 jun. 2022

Oogarts Lisanne de Ruiter vertelt in deze aflevering over praktijkgerichte oogheelkundige onderwerpen.

In deze aflevering gaat oogarts Lisanne de Ruiter in gesprek met huisarts Femke van Gennip over Oogheelkunde. Er worden praktijkgerichte oogheelkundige onderwerpen besproken. Ze spreken onder andere over macula degeneratie en dan met name over het herkennen van specifieke klachten, verschil tussen natte en droge vorm, preventie, leefstijladviezen, opsporing en behandeling. Maar ook het behandelingstraject van cataract, de behandeling van normale druk glaucoom, het samenwerkingsverband met huisartsen tbv diabetische retinopathie en ook kinderen kunnen met oogklachten terecht bij Bergman Clinics.

Na het luisteren van de podcast nog meer willen weten over oogklachten en oogafwijkingen, behandelingen en wat Bergman Clinics kan betekenen? Lees hier meer.

Femke van Gennip is huisarts en ook afgestudeerd in de biomedische wetenschappen. Sinds 2021 is ze mede-praktijkhouder in een in 2022 geheel vernieuwde huisartspraktijk in Doorn. Femke van Gennip vindt het belangrijk dat haar patiënten zich gehoord voelen en om laagdrempelig te zijn. Ze zet zich met hart en ziel voor hen in.

Lisanne de Ruiter is sinds 2015 oogarts en werkt sinds 2018 bij Bergman Clinics. Ze is gespecialiseerd in cataractchirurgie en kinderoogheelkunde, maar behandelt ook mensen met glaucoom, diabetische retinopathie en macula degeneratie. Meer weten over Lisanne de Ruiter? Dat leest u hier.

 

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.