Dokters in Dialoog | Oogheelkunde

27 jun '22

Oogarts Lisanne de Ruiter vertelt in deze aflevering over praktijkgerichte oogheelkundige onderwerpen.

In deze aflevering gaat oogarts Lisanne de Ruiter in gesprek met huisarts Femke van Gennip over Oogheelkunde. Er worden praktijkgerichte oogheelkundige onderwerpen besproken. Ze spreken onder andere over macula degeneratie en dan met name over het herkennen van specifieke klachten, verschil tussen natte en droge vorm, preventie, leefstijladviezen, opsporing en behandeling. Maar ook het behandelingstraject van cataract, de behandeling van normale druk glaucoom, het samenwerkingsverband met huisartsen tbv diabetische retinopathie en ook kinderen kunnen met oogklachten terecht bij Bergman Clinics.

Na het luisteren van de podcast nog meer willen weten over oogklachten en oogafwijkingen, behandelingen en wat Bergman Clinics kan betekenen? Lees hier meer.

Femke van Gennip is huisarts en ook afgestudeerd in de biomedische wetenschappen. Sinds 2021 is ze mede-praktijkhouder in een in 2022 geheel vernieuwde huisartspraktijk in Doorn. Femke van Gennip vindt het belangrijk dat haar patiënten zich gehoord voelen en om laagdrempelig te zijn. Ze zet zich met hart en ziel voor hen in.

Lisanne de Ruiter is sinds 2015 oogarts en werkt sinds 2018 bij Bergman Clinics. Ze is gespecialiseerd in cataractchirurgie en kinderoogheelkunde, maar behandelt ook mensen met glaucoom, diabetische retinopathie en macula degeneratie. Meer weten over Lisanne de Ruiter? Dat leest u hier.

 

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!