Dokters in Dialoog | Gonartrose

21 feb. 2023

Orthopedisch chirurg Tijs Duivenvoorden vertelt in deze podcast over gonartrose.

In deze aflevering gaat orthopedisch chirurg Tijs Duivenvoorden in gesprek met huisarts Femke van Gennip over gonartrose, een aandoening met een hoge ziektelast. Er wordt gesproken over wie verhoogde kans heeft op artrose aan de knie, welke symptomen en klachten veelvoorkomend zijn, welke behandelmethoden er zijn, de rol van de fysiotherapeut en hoe belangrijk het is om te blijven bewegen!

De behandelmethoden worden uitgebreid toegelicht door Tijs, zoals de voor- en nadelen van de knieprothese, de brace en de twee manieren van osteotomie operatie: valgiserend en variserend.

Na het luisteren van de podcast nog meer willen weten over andere aandoeningen aan de knie en wat Bergman Clinics kan betekenen? Lees hier meer over. 

Femke van Gennip is huisarts en ook afgestudeerd in de biomedische wetenschappen. Sinds 2021 is ze mede-praktijkhouder in een in 2022 geheel vernieuwde huisartspraktijk in Doorn. Femke van Gennip vindt het belangrijk dat haar patiënten zich gehoord voelen en om laagdrempelig te zijn. Ze zet zich met hart en ziel voor hen in.

Tijs Duivenvoorden werkt sinds 2021 bij Bergman Clinics in Rotterdam en is gespecialiseerd in de knie en de schouder. Hij behandelt vooral sportletsels en de jonge cliënten met knie artrose. In 2015 is hij gepromoveerd op het onderwerp gonartrose, voornamelijk mediale gonartrose. Meer informatie over Tijs leest u hier.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!