Veelgestelde vragen

Wat is de beste behandeling bij oorpijn?

Dit soort middeltjes wordt op grote schaal toegepast. De vraag is natuurlijk altijd: helpt het?
Ik denk dat dit erg afhankelijk is van de reden waarom je het doet. Als je niet in je eigen oor kunt kijken, de meeste mensen kunnen dat niet, dan weet je niet of oorpijn nu komt door een middenoorontsteking of door een ontsteking van je gehoorgang of dat er misschien een stuk oorsmeer klem zit.
Ik zou me nog kunnen voorstellen, dat als je een stukje oorsmeer hebt wat klem is gaan zitten in je gehoorgang en wat lokaal irritatie geeft, dat dan warme olie in je oor een lekker gevoel geeft en er ook voor zorgt dat het oorsmeer oplost en dat de klachten verdwijnen.
Maar als je een middenoorontsteking hebt, waarbij de ontsteking zich achter het trommelvlies afspeelt, dan is het gebruik van warme olie in je oor natuurlijk geen oplossing en datzelfde geldt voor een watje.
Daarnaast kun je er natuurlijk ook nog wel wat problemen van krijgen, want als de olie toevallig te warm is, kun je als gevolg daarvan nog wel eens een gat in de trommelvlies krijgen. Of misschien heb je wel een gat in je trommelvlies en dan gooi je iets in je oor, wat in het middenoor terecht komt, wat helemaal niet de bedoeling is. Dus ik denk dat het toch, in algemene zin, verstandiger is om dit soort middeltjes niet te gebruiken, maar even naar de huisarts of naar de kno-arts te gaan om te laten beoordelen wat er aan de hand is.

 

 

Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!