Endometriose

Behandelingstraject
3

Onderzoek en diagnose bij endometriose

Via een inwendig onderzoek middels een speculum en vaginaal toucher kunnen zwellingen in de vagina passend bij endometriose worden opgespoord. Middels vaginale echo of buik echo kan met name adenomyose, diep gelegen endometriose en endometriose van de eierstokken aangetoond worden. Bij sommige patiënten kan een MRI scan nog van extra toegevoegde waarde zijn. Het is helaas niet mogelijk om via het lichamelijk onderzoek en beeldvorming endometriose met zekerheid uit te sluiten. Desondanks is het gelukkig niet noodzakelijk bij elke vrouw een kijkoperatie te verrichten en kan behandeling ook zonder bevestigde diagnose gestart worden. Indien behandeling niet aanslaat dan kan er alsnog besloten worden tot een kijkoperatie.

Vragen

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.