GA TERUG
Voorbereiding op de operatie
bergman-clinics-verwijzers-nascholing.jpg
imageHomepage
Informatie Coronavirus Informatie Coronavirus
In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics in ieder geval tot en met 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit. Onze poliklinische afspraken worden waar mogelijk en medisch verantwoord telefonisch uitgevoerd.In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics in ieder geval tot en met 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit. Onze poliklinische afspraken worden waar mogelijk en medisch verantwoord telefonisch uitgevoerd.Meer weten
imageHomepage
Michiel Spijker -39,
rughernia
Michiel Spijker -39, rughernia
"De pijn in mijn been bleek veroorzaakt door een hernia en ik kon binnen een week terecht!""De pijn in mijn been bleek veroorzaakt door een hernia en ik kon binnen een week terecht!"Meer weten
imageHomepage
Evelien van Heusden - 57, gewrichtskapsel 'frozen shoulder' Evelien van Heusden - 57, gewrichtskapsel 'frozen shoulder'
"Ik had m'n schouder toen meteen laten opereren, ik heb echt m'n leven weer terug!""Ik had m'n schouder toen meteen laten opereren, ik heb echt m'n leven weer terug!"Meer weten

Toon submenu

Voorbereiding op de operatie

Voor de operatie

1. Nuchter zijn!

U moet nuchter zijn voor de ingreep. Als u niet nuchter bent, kan het voorkomen dat maaginhoud tijdens de operatie weer terug stroomt naar de mondholte. Daardoor kan het zelfs gebeuren dat de maaginhoud in de longen terecht komt. Dit is zeer gevaarlijk en hierdoor kunt u zelfs op een intensive care belanden. Zorg dus dat u de volgende regels goed naleeft.

Tot 6 uur voordat u in de kliniek moet zijn, mag u een lichte maaltijd nuttigen. Denk hierbij aan een witte boterham of een cracker met jam.

Vanaf 6 uur voordat u in de kliniek moet zijn, mag u NIETS meer eten. U mag nog wel drinken en dan bij voorkeur water of thee.

Let op, u mag GEEN melk of drank met melkproducten, dus ook geen melk in de koffie, cappuccino of in de thee!

Enkel heldere vloeibare drank:

  • Water
  • Thee met of zonder suiker, ZONDER melk
  • Zwarte koffie met of zonder suiker, ZONDER melk
  • Heldere appelsap
  • Aanmaaklimonade

Vanaf 2 uur voordat u in de kliniek moet zijn mag u ook NIETS meer drinken.

 Indien blijkt dat u op de dag van de operatie niet nuchter bent, dan zetten we ons in om de operatie alsnog mogelijk te maken indien dit veilig mogelijk is. De anesthesioloog neemt deze beslissing. Het kan zijn dat u dan als laatste op het programma gezet wordt om de maag de kans te geven zich te ledigen. In het uiterste geval zal u van het programma van

die dag afvallen en moet een nieuwe datum worden gepland. Dit kan ook financiële gevolgen hebben voor u.

2. Make-up, sieraden, piercings, contactlenzen

We verzoeken u vriendelijk om geen make –up op te doen en geen sieraden te dragen ivm hygiènevoorschriften. Het gebruik van body-lotion of dagcrème valt daar ook onder, dit zorgt namelijk voor slechte hechting van pleisters en mogelijk verminderde werking van desinfectiemiddelen voor de huid. Bij ingrepen aan de enkel en voet dienen de tenen van de te opereren voet ontdaan te zijn van elke soort nagellak (acryl, gel, shell, gewone lak) en
kunstnagel. Dit ivm verhoogd infectiegevaar na de operatie. Rondom piercings kunnen tijdens de operatie brandwondjes ontstaan door apparatuur die gebruikt wordt tijdens de operatie. Piercings in de mond kunnen bij algehele anesthesie door het inbrengen van een beademingsbuis beschadiging veroorzaken of zelfs losraken en in de longen terecht komen. Deze dient u dus uit te doen. Contactlenzen kunnen onder algehele anesthesie beschadigingen geven aan het oog en dient u uit te doen voordat u vanaf de verpleegafdeling naar de operatiekamers vervoerd wordt.

3. Pijnstillers thuis

Over het algemeen is de te verwachten pijn na de operatie door de plastisch chirurg, KNO-arts, gynaecoloog of oogarts, goed te behandelen met paracetamol en naproxen. Deze zijn te verkrijgen bij de drogist. Indien u een ingreep zal ondergaan bij deze medisch specialisten, dan is het verstandig om de volgende medicijnen alvast in huis te halen:
• Paracetamol 500 mg tabletten
• Naproxen 220 of 250 mg tabletten

Deze kunt u gewoon halen bij de apotheek of drogist. Onze adviezen wat betreft gebruik van pijnstillers na de operatie zijn gebaseerd op deze 2 middelen. Indien u allergisch bent voor deze medicijnen, dan kan u dat van tevoren aangeven en kan de anesthesioloog een alternatief voorschrijven voor pijnstillers na de operatie.

Voor ingrepen onder anesthesie door de orthopedisch chirurg of neurochirurg zal de pijnstilling geregeld worden met medicatie op recept. Deze krijgt u voor of tijdens de opname in de kliniek.

4. Genotmiddelen voor de operatie

  • Roken: Geadviseerd wordt om 4 weken van tevoren te stoppen met roken. Naast de al bekende nadelen heeft roken ook een negatieve invloed op de wondgenezing. Ook op de dag van de ingreep mag u NIET roken.
  • Alcohol: U mag 24 uur voorafgaand aan de operatie geen alcoholhoudende dranken nuttigen.
  • Drugs: Gebruik van drugs zoals XTC, methamfetamine, heroïne of cocaïne dient minstens 1 week voor de operatie gestopt te worden. Dit kan anders ernstige hartritmestoornissen veroorzaken tijdens de operatie of kan zorgen voor een verminderde werking van anesthetica. Dit geldt niet voor amfetaminegebruik op recept ivm AD(H)D. Voor cannabis gelden dezelfde regels als voor roken.

Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.