De voorbereiding

Voor welk behandeling u ook komt, u heeft altijd eerst een gesprek met uw medisch specialist. U krijgt alle gelegenheid om uw wensen en verwachtingen te bespreken. Neemt u gerust een vragenlijst mee. Wij vinden het essentieel dat u alle informatie krijgt die u nodig heeft. Het is belangrijk om eventueel medicijngebruik te melden. De specialist zal u medisch onderzoeken, daarna de behandelmogelijkheden toelichten en in overleg met u het optimale behandelplan bepalen.

bergmanclinicsnaardenvooraan2.jpg


Indien u geopereerd moet worden, krijgt u een duidelijke uitleg over wat u van de operatie kunt verwachten. Ook krijgt u uitleg over de narcose en de herstelperiode. Behalve het consult met de medisch specialist kunt u ook terecht bij onze medisch consulente. Aan de medisch consulente kunt u de eventueel nog niet gestelde vragen of vergeten punten voorleggen. Tevens zal de medisch consulente ervoor zorgen dat de praktische zaken rondom uw operatie worden geregeld zoals:

  • Het gebruik van bloedverdunnende medicijnen; het is belangrijk om - in overleg met de medisch specialist - voor de operatie te stoppen met deze medicijnen. Voor de ingreep wordt uw bloed gecontroleerd, wanneer het bloed te dun is kan de operatie niet doorgaan
  • Overgevoeligheid voor medicijnen of andere stoffen, bijvoorbeeld voor antibiotica, jodium of pleister
  • Diabetes
  • Tevens onder behandeling bij een andere specialist.

Belangrijk

Indien een of meerdere van bovenstaande punten op u van toepassing zijn, dient u dit te melden aan de medisch specialist. Deze informatie kan belangrijk zijn voor uw behandeling. 

Voorbereiding op de operatie

U ontvangt uitgebreide instructies hoe u zich het beste kan voorbereiden op de operatie, zoals wat u vooraf mag eten of drinken en waarmee u rekening moet houden als u medicijnen slikt. Tevens ontvangt u een gezondheidsverklaring die u zorgvuldig in moet vullen. Als u rookt is het verstandig in ieder geval tijdelijk te stoppen, omdat littekenweefsel bij niet-roken sneller herstelt en u minder kans heeft op complicaties.

De verdoving

Bergman Clinics werkt met zeer ervaren anesthesiologen. Door uiterst zorgvuldige toediening van narcosemiddelen in combinatie met optimale aandacht tijdens de operatie ondergaat de cliënt de narcose zonder problemen. De anesthesist is gedurende de hele operatie aanwezig en zorgt ervoor dat deze veilig en volledig pijnloos verloopt. Na afloop kunt u rustig bijkomen in een van onze comfortabele recovery kamers of afdeling. 

Na de operatie

Na een operatie blijft u, afhankelijk van de soort operatie die u heeft ondergaan, een aantal uren of een nacht in de kliniek. Onze verpleegkundige zal u voortdurend bijstaan en voorzien van adviezen. Houd er rekening mee dat de lichaamsdelen die zijn geopereerd, nog gezwollen en pijnlijk zullen zijn. U zult zich niet direct weer helemaal goed voelen; zorg er daarom voor dat iemand u ophaalt en veilig thuis brengt.

Veiligheid voorop

Elke medische ingreep brengt risico's met zich mee. Gelukkig komen complicaties maar weinig voor. Onze medisch specialisten zijn zeer kundig in het inschatten van operatierisico's en het bewaken van de lichamelijke functies tijdens de operatie. In het eerste consult zal uw medisch specialist uitgebreid de specifieke risico's van de ingreep met u bespreken.


Bekijk onze behandelingen per zorgprogramma

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!