Hypermobiliteit Pols & Duim

Behandelingstraject
4

Behandeling en operatie

Behandeling hypermobiliteit van de pols en duim

De meest voorkomende behandeling van hypermobiliteit (hyperlaxiteit) van de pols en duim is tijdelijk rust in de meest pijnlijke fase door middel van een brace. Hierna is er een speciaal oefenprogramma gericht op het beter leren stabiliseren van de pols tijdens het gebruik. In sommige gevallen leidt dit tot onvoldoende resultaat en kan de betreffende band ook met behulp van een operatie verstevigd worden. 

De operatie

Indien rust de klachten niet wegneemt kan een operatie overwogen worden. De ingreep vindt plaats onder een plaatselijke verdoving van de arm of onder volledige narcose in dagbehandeling.

Na het openen van het polskapsel wordt gekeken of de band alleen opgerekt is of daadwerkelijk is afgescheurd. Vaak kan de band hersteld worden met hechtingen. Soms wordt hierbij een hechting bevestigd aan het bot door middel van een klein schroefje. Deze werkwijze kan voor verschillende banden in de pols gebruikt worden. Na herstel van de band wordt het polskapsel gesloten. De huid wordt gehecht met onderhuidse oplosbare hechtingen en hechtpleisters. U krijgt een drukverband en een gips spalk.In sommige gevallen kan bij het volledig afscheuren van het SL ligament een Brunelli plastiek worden toegepast.   

Behandeling van een ski-duim

Een ski-duim leidt vaak tot functieverlies van de duim. Daarom raden we aan dit te laten behandelen. Meestal beginnen we hiervoor eerst met een spalktherapie. Helpt dit niet genoeg, dan is operatief vastzetten van de UCL-band de volgende stap.

De operatie

Helpen de spalk en oefentherapie niet genoeg, dan kunnen we de band vastzetten met een operatie. Dat doen we in dagbehandeling onder een regionaal verdovingsblok of narcose. Tijdens de operatie kijkt de arts of er genoeg gewrichtsband over is om te hechten of vast te zetten in het bot met een botanker.

Meer weten over deze behandelingen bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Vragen

Bij welke vestigingen kan ik terecht?

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Onze telefonische wachttijd is langer dan normaal. Gebruik mijnbergmanclinics.nl om afspraken te beheren, je dossier in te zien, afspraakinformatie te bekijken, correspondentie te volgen, persoonsgegevens te controleren of aan te vullen en herhaalrecepten op te vragen.