Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Stemband aandoeningen

Behandelingstraject
3

Onderzoek en diagnose stemband aandoeningen

Video-opnames van de stembanden

Een video-opname van de stembanden wordt een video-laryngo-stroboscopie, kortweg ‘stroboscopie’, genoemd. De arts plaatst dan een buis (scoop) in uw mond tot aan de achterkant van uw tong, waarbij de tong zacht wordt vastgehouden. De scoop komt niet verder in uw mond dan u zelf met uw tandenborstel komt. Door de speciale lamp in de buis, die lichtflitsen kan geven waardoor de trilling van de stembanden weergegeven wordt, en de camera, zijn de stembanden vergroot en vertraagd te zien op de monitor.

U kunt na het onderzoek uw eigen stembanden samen met de arts bekijken.

Bergman Clinics KNO stoboscopie - stemstoornissen

Verdoving tijdens het onderzoek

Soms is het nodig de keel te verdoven met een spray, die wat vies smaakt. Het voelt hierdoor alsof uw keel opzwelt, maar dit is niet het geval. U moet er rekening mee houden dat uw keel 15 à 30 minuten na het onderzoek verdoofd is en slikken problemen kan geven. We adviseren u de eerste 30 minuten na het onderzoek, niets te eten en drinken om verslikken te voorkomen.

Nadat uw stembanden goed in beeld zijn gebracht, bespreekt de kno-arts met u wat op basis van alle gegevens voor u de beste behandeling is. Die kan bestaan uit logopedie (adviezen en oefeningen), medicijnen, chirurgische behandeling of een combinatie hiervan.

 

 

Planning onderzoek

Het onderzoek vindt plaats in onze vestiging in Hilversum.

De consulent maakt een dubbele poliklinische afspraak met u voor het onderzoek. Direct na het onderzoek bespreekt u de uitslag met de kno-arts.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Bij welke vestigingen kan ik terecht?


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.