Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Neuspoliepen

Behandelingstraject
2

Onderzoek en diagnose neuspoliepen

Diagnose

De behandeling van poliepen bestaat in eerste instantie uit het toedienen van corticosteroidhoudende neusdruppels (flixonase nasules). In ongeveer de helft van de gevallen wordt hiermee een goed resultaat behaald. Bij onvoldoende effect van de neusdruppels wordt overgegaan tot operatieve behandeling.

Voorbereiding

De KNO-arts bespreekt met u de (soort van) verdoving.

Alleen als er sprake is van algehele verdoving (narcose), komt u vóór de operatie in contact met de anesthesioloog (narcotiseur).

Afhankelijk van uw leeftijd en/of gezondheid(stoestand) kunt u ook nog in contact komen met andere specialisten (internist, longarts, radioloog).

Laboranten komen bloed afnemen en eventueel worden er nog foto’s gemaakt.

Op de dag van de operatie krijgt u op de verpleegafdeling soms een zogenoemde prémedicatie; dat wil zeggen een tablet of injectie om rustiger te worden.

 


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.