Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Neusschelpverkleining

Behandelingstraject
5

Resultaat en nazorg neusschelpverkleining

Na behandeling

Neustampon

Eventuele neustampons worden 1 dag na de ingreep verwijderd.

Leefregels

Gedurende de eerste week na de operatie mag u de neus niet snuiten. Probeer ook niezen te voorkomen. Lukt dit niet, nies dan met de mond open.

Het is raadzaam om geen zware inspanning te leveren (zoals zwaar tillen en bukken) of te werken. Sporten raden we de eerste 2 weken na de ingreep af.

Pijn

De neus zal de eerste week na de ingreep nog gevoelig zijn. U kunt hiervoor paracetamol innemen.

Let op: het is niet toegestaan pijnstillers te nemen waar aspirine in zit (zoals Aspirine of Chefarine-4 of APC), omdat deze medicijnen de kans op een nabloeding kunnen vergroten.

Verstopte neus

In de dagen na de ingreep zullen er meer korstjes ontstaan en zal uw neus mogelijk meer verstopt raken. Dit is normaal. Gedurende de eerste 4 weken moet u de neus spoelen met de neusdouche met Xylitol. Tijdens de eerste week moet u ook sprayen met Xylometazoline-neusspray.

Nabloeding

De eerste 2 weken na de ingreep kunnen er korstjes loskomen, waardoor u een bloedneus krijgt. U kunt dan gewoon Xylometazoline-neusspray gebruiken. De bloeding zal meestal binnen 20 minuten stoppen. Gebeurt dit niet of is er veel bloedverlies, neem dan contact op met de kliniek.

Slijm

Er treedt een herstelperiode van uw neus op. Daarbij zal meer slijm worden aangemaakt. Omdat er wondjes in de neus zijn, zal er ook helder bloed in het slijm zitten. Dit is normaal.

Koorts

De eerste paar dagen kunt u koortsig zijn. Als de koorts, ondanks de paracetamol, niet zakt of zelfs oploopt tot meer dan 39 graden, neem dan contact op met de kliniek.


Risico’s en complicaties

Na het verkleinen van de neusschelpen bestaat een kleine kans (1%) op het ontstaan van een nabloeding.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.