Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Neustussenschot

Behandelingstraject
5

Resultaat en nazorg neustussenschot

Na behandeling

Neustampon

1 dag na de ingreep worden de neustampons verwijderd.

Leefregels

Gedurende de eerste week na de operatie mag u uw neus niet snuiten en moet u niezen zo veel mogelijk voorkomen. Moet u toch niezen, doe dit dan met de mond open.

Het is raadzaam om geen zware inspanning te leveren (zoals zwaar tillen en bukken) of te werken. Sporten raden we de eerste 2 weken na de ingreep af.

Pijn

De neus zal de eerste week na de ingreep nog gevoelig zijn. U kunt hiervoor paracetamol innemen.

Let op: het is niet toegestaan pijnstillers te nemen waar aspirine in zit (zoals Aspirine of Chefarine-4 of APC), omdat deze medicijnen de kans op een nabloeding kunnen vergroten.

Ontstaat er een zwelling of roodheid met veel pijn boven uw tanden en/of onder in de neus, neem dan contact op met de kliniek.

Verstopte neus

In de dagen na de ingreep zullen er meer korstjes ontstaan en raakt uw neus mogelijk meer verstopt. Dit is normaal. Gedurende de eerste 4 weken moet u de neus spoelen met de neusdouche met Xylitol. Tijdens de eerste week moet u ook sprayen met Xylometazoline-neusspray.

Nabloeding

De eerste 2 weken na de ingreep kunnen er korstjes loskomen, waardoor u een bloedneus krijgt. U kunt dan gewoon Xylometazoline-neusspray gebruiken. De bloeding stopt meestal binnen 20 minuten. Gebeurt dit niet of is er veel bloedverlies, neem dan contact op met de kliniek.

Slijm

Er treedt een herstelperiode van uw neus op. Daarbij wordt meer slijm aangemaakt. Omdat er wondjes in de neus zijn, zal er ook helder bloed in het slijm zitten. Dit is normaal.

Koorts

De eerste paar dagen kunt u koortsig zijn. Als de koorts, ondanks de paracetamol, niet zakt of zelfs oploopt tot meer dan 39 graden, neem dan contact op met de kliniek.


Risico’s en complicaties

De kans op een complicatie is zeer klein (minder dan 1%). Het vaakst treedt een neusbloeding op. Daarnaast bestaat er een heel geringe kans op een ontsteking, waardoor een perforatie in het tussenschot kan ontstaan.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.