dr. Rinco Koorevaar

Orthopedisch chirurg
BIG-nummer: 49041336001
dr. Rinco Koorevaar

Dr. Rinco Koorevaar is gespecialiseerd in de behandeling van schouder- en elleboogaandoeningen. Na de afronding van zijn opleiding tot Orthopedisch chirurg in Nijmegen heeft hij een jaar een fellowship schouder- en elleboogchirurgie gevolgd in Nottingham, Engeland. Hier heeft hij zich kunnen bekwamen in veel voorkomende en meer zeldzame schouder en elleboogproblemen.

Lees meer

Ervaring

Dr. Rinco Koorevaar was van 2004 tot en met 2020 Orthopedisch chirurg in het Deventer Ziekenhuis. Hij heeft hier een topklinisch centrum voor schouder en elleboogproblemen opgericht, erkend door de Stichting Topklinische Ziekenhuizen in Nederland. Hij heeft meegewerkt aan de opleiding van gespecialiseerde schouderfysiotherapeuten, zowel in de regio rond Deventer als in Nederland. Hij heeft veel onderzoek verricht en is in 2017 gepromoveerd aan de Rijks Universiteit in Groningen met het proefschrift: ‘Psychological symptoms and clinical outcome after shoulder surgery’. In het Deventer Ziekenhuis is hij opleider geweest van orthopedische chirurgen. Landelijk heeft hij orthopedisch chirurgen in opleiding les gegeven, cursussen opgezet en gegeven en meegewerkt aan het landelijk examen voor orthopedisch chirurgen.

In 2021 en 2022 heeft hij met zijn gezin in Zweden gewoond en gewerkt in een groot regionaal opleidingziekenhuis in Midden Zweden.

Per 1 december 2022 is hij gestart als Orthopedisch chirurg bij Bergman Clinics in Rotterdam, waar hij samen met zijn collega’s de best mogelijk zorg wil leveren aan cliënten met schouder- en elleboogproblemen. Hij vindt het heel belangrijk om persoonlijke aandacht te hebben en tijd te nemen voor elke individuele en unieke cliënt.

Publicaties

Een selectie van wetenschappelijke publicaties de afgelopen 10 jaar:

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Orthopadische Vereniging
  • Werkgroep Schouder en Elleboog
  • Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie
  • Nederlandse Vereniging voor Orthopedische Traumatologie
  • European Society for Surgery of the Shoulder and the Elbow
Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!