Bel voor informatie 088 9000 500 (lokaal tarief)
Verwijzers Mijn Bergman Clinics
Tekst a| A       Contrast +| --
GA TERUG
Kijkoperatie (Arthroscopie)
bergman-clinics-verwijzers-nascholing.jpg
imageHomepage
Informatie Coronavirus Informatie Coronavirus
In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics in ieder geval tot en met 6 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit. Onze poliklinische afspraken worden waar mogelijk en medisch verantwoord telefonisch uitgevoerd.In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics in ieder geval tot en met 6 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit. Onze poliklinische afspraken worden waar mogelijk en medisch verantwoord telefonisch uitgevoerd.Meer weten
imageHomepage
Michiel Spijker -39,
rughernia
Michiel Spijker -39, rughernia
"De pijn in mijn been bleek veroorzaakt door een hernia en ik kon binnen een week terecht!""De pijn in mijn been bleek veroorzaakt door een hernia en ik kon binnen een week terecht!"Meer weten
imageHomepage
Evelien van Heusden - 57, gewrichtskapsel 'frozen shoulder' Evelien van Heusden - 57, gewrichtskapsel 'frozen shoulder'
"Ik had m'n schouder toen meteen laten opereren, ik heb echt m'n leven weer terug!""Ik had m'n schouder toen meteen laten opereren, ik heb echt m'n leven weer terug!"Meer weten

Toon submenu

Kijkoperatie (Arthroscopie)

In tegenstelling tot wat de naam misschien doet vermoeden, wordt met een kijkoperatie niet alleen het probleem bekeken, maar ook direct behandeld. Deze operatietechniek houdt in dat door kleine sneetjes in de huid een buisje met camera en een buisje met operatie instrumenten wordt ingebracht, waarmee de operatie kan worden uitgevoerd. De naam kijkoperatie is ontstaan doordat enkele jaren geleden met kleine sneetjes alleen nog maar een camera kon worden ingebracht om te vast te stellen of een ‘echte' operatie nodig was. Tegenwoordig is deze operatietechniek echter zo ver gevorderd dat het ook mogelijk is te opereren door deze kleine sneetjes. Een operatie waarbij slechts kleine sneetjes in de huid worden gemaakt heeft vele voordelen boven de klassieke operatietechniek waarbij met een grote snede het probleemgebied helemaal wordt blootgelegd.

Voordelen van een kijkoperatie

Een kijkoperatie heeft meerdere voordelen ten opzichte van een open (klassieke) operatie:

  • Het risico op schade en dus functieverlies wordt tot het minimum beperkt.
  • De littekens zijn klein en de opening in het gewricht minimaal, waardoor het herstel aanzienlijk sneller is.
  • Het gewricht is in het algemeen beter te inspecteren.
  • Met een kijkoperatie kunnen steeds meer operatieve ingrepen tegelijk worden uitgevoerd.
  • Vaak kunnen de ingrepen poliklinisch, in dagbehandeling of met een korte opname worden uitgevoerd en kunt u sneller weer naar huis.
  • Bij diverse kijkoperaties kan er gekozen worden voor een plaatselijke verdoving. U kunt dan -indien u dit wenst - met de operateur meekijken op de monitor en uitleg krijgen.

Arthroscopie

Een kijkoperatie aan de gewrichten wordt Arthroscopie genoemd. De meeste orthopedische ingrepen aan het gewricht kunnen door middel van een arthroscopie worden uitgevoerd. Met deze geavanceerde operatietechniek wordt met een klein buisje met camera (de arthroscoop) in het gewricht wordt gekeken.

Er worden enkele kleine sneetjes van ongeveer een centimeter lengte in de huid gemaakt. Via het ene sneetje gaan de arthroscoop met spoelvocht naar binnen en het andere sneetje zorgt voor de afvoer van het vocht. Via het derde sneetje worden de operatie instrumenten in het gewricht gebracht om de ingreep uit te voeren. Om zowel voor als achter in het gewricht te kunnen kijken is het nodig om meerdere sneetjes te maken. De orthopedisch chirurg ziet op het beeldscherm wat in het gewricht gebeurt en controleert zo zijn handelingen. Om een helder beeld te krijgen wordt de operatie onder bloedleegte uitgevoerd. Dit houdt in dat het bloed in de operatiestreek wordt weggestreken met een elastische band en daarna bloedleeg gehouden met een knelband. Zo kan de orthopedisch chirurg de operatie uitvoeren zonder het gebied open te snijden. Na afloop van de operatie kunnen de sneetjes met één of twee hechtingen worden gesloten. 

 


Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

011013-007.jpg


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus stopt Bergman Clinics tot en met maandag 6 april met alle niet acute en/of urgente behandelingen.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 6 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.