‘Darmklachten? Trek meteen aan de bel!’

18 mrt. 2022

Jaarlijks krijgen in Nederland zo’n 15.000 mensen de diagnose darmkanker. Maart is internationaal uitgeroepen tot darmkankermaand. Wanneer darmkanker in een vroeg stadium wordt ontdekt, is de kans op sterfte of zware behandelingen zoals chemotherapie een stuk kleiner. Het is daarom belangrijk dat u in actie komt wanneer u te maken krijgt met bepaalde symptomen. 

Darmkanker symptomen

De meest voorkomende symptomen bij darmkanker zijn:
- Bloed en/of slijm in de ontlasting;
- Sterk en plotseling gewichtsverlies;
- Verminderde eetlust;
- Een sterke verandering in uw ontlastingspatroon.

Nieuwe darmklachten?

"Het belangrijkste is dat u bij nieuwe darmklachten niet wacht tot de oproep voor het Bevolkingsonderzoek Darmkanker, maar meteen aan de bel trekt,” is de boodschap van de maag-lever-darmartsen Meike Hirdes en Ilhame Ben Larbi. Angst is een slechte raadgever.

Lees in dit artikel, dat in een bijlage bij De Telegraaf verscheen op 18 maart, wat de alarmsignalen zijn.

Darmonderzoek

Op onze website leest u meer over hoe een darmonderzoek in zijn werk gaat. Ook hebben wij een uitgebreide video gemaakt, waarin wij u meenemen in het proces van voorbereiding tot het ontvangen van de uitslag.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!