Maand van de Macula

1 jun. 2022

De gehele maand juni staat in het teken van maculadegeneratie. Ook Bergman Clinics | Ogen vraagt deze maand extra aandacht voor deze oogaandoening.

Bij maculadegeneratie neemt de gezichtsscherpte af. Hierdoor gaat het centrale en scherpe zicht achteruit. Helaas is er bij veel mensen nog maar weinig over deze ingrijpende oogaandoening bekend. Wie met maculadegeneratie te maken krijgt, heeft opeens een leven vol obstakels. Dat wat eerder vanzelfsprekend leek, zoals het kunnen zien van de personen van wie u houdt, behoort plots tot het verleden. Daarnaast worden alledaagse zaken als lezen en gezichten herkennen steeds lastiger.

De meest voorkomende symptomen bij maculadegeneratie zijn:
• Wazige vlek in het midden van het blikveld
• Niet scherp kunnen zien
• Vervormd zien

Gezonde voeding lijkt de achteruitgang van de macula te vertragen. Denk aan groente en fruit, met hoge dosis anti-oxidanten zoals rauwe spinazie, broccoli, boerenkool, tuinbonen, bladsla, rauwe worteltjes, spruiten, maïs, paprika, groene erwten en tomaten.

Onder het mom van ‘In het hart, uit het zicht’ lanceert de MaculaVereniging de gehele maand juni een grootschalige campagne: de Maand van de Macula. Met deze speciale maand hoopt de MaculaVereniging aandacht te vragen en bewustwording te creëren voor deze oogaandoening. Onderaan deze pagina vindt u een uitnodiging voor de Macula-dag op 24 juni 2022.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!