Promotieonderzoek naar bekkenbodem implantaten

26 sep. 2023

Op vrijdag 15 september 2023 heeft Bergman Clinics gynaecoloog Claudia Kowalik haar proefschrift “New insight into pelvic floor implants” succesvol verdedigd aan de Universiteit van Amsterdam. 

In haar proefschrift beschrijft ze in deel 1 de resultaten van de behandeling voor vrouwen met implantaten om urine incontinentie en / of vaginale verzakking te behandelen en in deel 2 het onderzoek naar een poliklinische behandeling voor urine incontinentie bij inspanning (‘stress incontinentie). Met haar onderzoek heeft ze aangetoond dat (1) eventuele complicaties van bekkenbodem implantaten goed te behandelen zijn en dat (2) de toepassing urolastic als poliklinische behandeling beter niet meer ingezet kan worden. Duidelijke resultaten die direct inzetbaar zijn in de klinische praktijk. Een prachtige samenwerking tussen de academie en kliniek.

Claudia heeft haar promotie naast haar klinische activiteiten als gynaecoloog bij Bergman Clinics Vrouw en Amsterdam UMC uitgevoerd, met medewerking van prof. dr. Jan Paul Roovers (promoter).

 - promotie-claudia-95.jpg

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!