prof. dr. Jan-Paul Roovers

prof. dr. Jan-Paul Roovers

BIG-nummer: 49046959101

Professor Jan-Paul Roovers (1971) is gynaecoloog en medisch directeur van Bergman Clinics | Vrouw Amsterdam. Tevens is hij directeur wetenschap en innovatie van Bergman Clinics en daarmee verantwoordelijk voor het wetenschappelijk onderzoek binnen alle divisies.

Hij studeerde geneeskunde aan de universiteit van Utrecht en sinds 1996 is hij intensief bezig met patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van bekkenbodem problematiek, en bekkenbodem chirurgie in het bijzonder.

In Utrecht op de gevolgen van opereren in het kleine bekken voor het plassen, ontlasten en seksueel functioneren. Na zijn opleiding tot gynaecoloog werkte hij in het Universitair Ziekenhuis van Leuven om zich nog verder te specialiseren in de bekkenbodem chirurgie (operaties vanwege verzakking en/of ongewenst urineverlies). Ook is hij gespecialiseerd in de (operatieve) zorg voor vrouwen die schade hebben opgelopen aan hun bekkenbodem door een gecompliceerde bevalling.

Hij heeft op uitnodiging in bijna 40 verschillende landen operaties uitgevoerd, met het doel collega’s wereldwijd te onderwijzen in de chirurgie.

Roovers is sinds 2014 benoemd tot hoogleraar gynaecologie, in het bijzonder de uro-gynaecologie, aan de Universiteit van Amsterdam en werkt behalve in Bergman Clinics, ook in het Amsterdam UMC, locatie AMC.

Sinds 2016 is Roovers gasthoogleraar aan de Universiteit van Kaapstad (ziekenhuis Groote Schuur), waar hij onderzoek doet naar de ontwikkeling van nieuwe chirurgische technieken. Ook heeft hij een samenwerkings-verband met gynaecologen wereldwijd opgericht om de zorg te verbeteren voor vrouwen uit de 3e wereld die fistels hebben ontwikkeld als gevolg van een problematische bevalling.

 

 

Filter op categorie
UiterlijkUiterlijk
OgenOgen
BewegenBewegen

VrouwVrouw
HartHart
Huid & VatenHuid & Vaten

Maag & DarmMaag & Darm
Alle divisies
Alle divisies

Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 1 december zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.

 - Banners - untitled-design-3.png