prof. dr. Jan-Paul Roovers

Uro-gynaecoloog
BIG-nummer: 49046959101
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Jan-Paul Roovers
8.8
prof. dr. Jan-Paul Roovers

Professor Jan-Paul Roovers (1971) is Gynaecoloog. Tevens is hij Directeur Wetenschap en Innovatie van Bergman Clinics en daarmee verantwoordelijk voor het wetenschappelijk onderzoek binnen alle divisies.

Lees meer

Dokter Roovers studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht. Sinds 1996 is hij intensief bezig met patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van bekkenbodem problematiek en bekkenbodem chirurgie in het bijzonder.

In Utrecht op de gevolgen van opereren in het kleine bekken voor het plassen, ontlasten en seksueel functioneren. Na zijn opleiding tot Gynaecoloog werkte hij in het Universitair Ziekenhuis van Leuven om zich nog verder te specialiseren in de bekkenbodem chirurgie (operaties vanwege verzakking en/of ongewenst urineverlies). Ook is hij gespecialiseerd in de (operatieve) zorg voor vrouwen die schade hebben opgelopen aan hun bekkenbodem door een gecompliceerde bevalling.

Hij heeft op uitnodiging in bijna 40 verschillende landen operaties uitgevoerd, met het doel collega’s wereldwijd te onderwijzen in de chirurgie.

Dr. Roovers is sinds 2014 benoemd tot hoogleraar gynaecologie, in het bijzonder de uro-gynaecologie, aan de Universiteit van Amsterdam en werkt behalve in Bergman Clinics, ook in het Amsterdam UMC, locatie AMC.

Sinds 2016 is Roovers gasthoogleraar aan de Universiteit van Kaapstad (ziekenhuis Groote Schuur), waar hij onderzoek doet naar de ontwikkeling van nieuwe chirurgische technieken. Ook heeft hij een samenwerkings-verband met gynaecologen wereldwijd opgericht om de zorg te verbeteren voor vrouwen uit de 3e wereld die fistels hebben ontwikkeld als gevolg van een problematische bevalling.

Documentaire

Dr. Roovers is te zien in de driedelige documentaire 'De Wereld van Eva'. Hierin gaat Eva Jinek open en eerlijk in gesprek over onder andere de gezondheidszorg en laat ze zien wat het moederschap met je doet. ⁠De docuserie is hier te bekijken.

 

 

Zorgkaart Nederland Klantwaardering Jan-Paul Roovers
8.8
Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!