Bel voor informatie 088 9000 500 (lokaal tarief)
Verwijzers Mijn Bergman Clinics
Tekst a| A       Contrast +| --
GA TERUG
Medisch Specialisten
Ga terug
Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

prof. dr. Jan-Paul Roovers

prof. dr. Jan-Paul Roovers

BIG-nummer: 49046959101

Professor Jan-Paul Roovers (1971) is gynaecoloog en medisch directeur van Bergman Clinics | Vrouw Amsterdam. Hij studeerde geneeskunde aan de universiteit van Utrecht en sinds 1996 is hij intensief bezig met patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van bekkenbodem problematiek.

In 2001 promoveerde hij aan de universiteit van Utrecht op de gevolgen van opereren in het kleine bekken voor het plassen, ontlasten en seksueel functioneren. Na zijn opleiding tot gynaecoloog werkte hij in het Universitair Ziekenhuis van Leuven om zich nog verder te specialiseren in de bekkenbodem chirurgie. Roovers heeft een speciale interesse in nieuwe operaties met betrekking tot verzakking en incontinentie, en heeft op uitnodiging in meer dan 20 verschillende landen deze operaties uitgevoerd. Hij heeft een breed nationaal en internationaal netwerk waarmee hij samenwerkt om de zorg voor vrouwen met incontinentie en/of een verzakking verder te ontwikkelen.

In 2001 ontving Roovers de Cobraprijs, een prijs die 2-jaarlijks in Nederland wordt voor een uitmuntende bijdrage op het gebied van chirurgische ontwikkeling. Roovers is in het AMC Amsterdam verantwoordelijk voor de bekkenbodemzorg en geeft vanuit daar leiding aan meer dan 10 onderzoekers. Hij is vice-voorzitter van de werkgroep bekkenbodem van de gynaecologische beroepsvereniging, redacteur van 2 internationale gynaecologische tijdschriften, initiator van de Nederlandse complicatie registratie bekkenbodem chirurgie en voorzitter van de internationale commissie die wereldwijd verantwoordelijk is voor opleiding op het gebied van bekkenbodem zorg.

In oktober 2014 is Jan-Paul Roovers benoemd tot hoogleraar gynaecologie, in het bijzonder de uro-gynaecologie.

Jan-Paul Roovers benoemd tot hoogleraar Gynaecologie
7 januari 2015

Dhr. dr. J.P.W.R. Roovers (1971) is benoemd tot hoogleraar Gynaecologie, in het bijzonder de Urogynaecologie, aan de Faculteit der Geneeskunde van Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA).

Urogynaecoloog Jan-Paul Roovers richt zich in zijn onderzoek op de diagnostiek van anatomische en functionele problemen van de bekkenbodem. Hij doet met name onderzoek naar zorgvuldige introductie en evaluatie van nieuwe operatieve technieken voor vrouwen met urine-incontinentie en/of een vaginale verzakking. In samenwerking met collega’s van gerenommeerde centra in binnen- en buitenland verricht hij translationeel onderzoek naar de mogelijkheid om bekkenbodemschade te reduceren en werkt hij aan de ontwikkeling van een nieuw type implantaat om vrouwen met een vaginale verzakking te behandelen.

Binnen Roovers’ leeropdracht is, naast het continueren van de onderzoekslijnen en onderwijs aan studenten en aio’s, plaats ingeruimd voor het invulling geven aan optimaal geïntegreerde gynaecologische zorg. Hierbij wordt hoog-complexe gynaecologische zorg in de academische centra geconcentreerd en laag- en midden-complexe operatieve zorg in de tweede lijn, en de niet-operatieve zorg - ondersteund door de tweede lijn - vindt zoveel mogelijk plaats in de eerste lijn.

Roovers promoveerde aan de Universiteit Utrecht en volgde zijn opleiding tot gynaecoloog in het UMC Utrecht en het TweeSteden Ziekenhuis Tilburg. Hij was fellow urogynaecologie in het UZ Gasthuisberg in Leuven. Sinds 2006 werkt hij als urogynaecoloog bij de afdeling Obstetrie en Gynaecologie van het AMC, waar hij sinds 2012 hoofd is van de afdeling Gynaecologie. Daarnaast is Roovers sinds 2008 als medisch directeur verbonden aan Bergman Clinics Vrouwenzorg in Amsterdam.

Roovers heeft een groot aantal publicaties in wetenschappelijke vaktijdschriften op zijn naam staan, onder meer in de British Medical Journal, de Lancet en de New England Journal of Medicine. Roovers is voorzitter van de opleidingscommissie van de International Urogynaecology Association, voorzitter van de multidisciplinaire richtlijn prolaps, en voorzitter van de wetenschappelijke commissie van de European Urogynaecology Association.

Gepubliceerd door UvA Persvoorlichting

Informatie aanvraag Bel mij terug
Filter op categorie
UiterlijkUiterlijk
OgenOgen
BewegenBewegen

VrouwVrouw
HartHart
Huid & VatenHuid & Vaten

Maag & DarmMaag & Darm
Alle divisies
Alle divisies

Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.