Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

prof. dr. Jan-Paul Roovers

Uro-gynaecoloog
BIG-nummer: 49046959101
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Jan-Paul Roovers
9.0
prof. dr. Jan-Paul Roovers

Professor Jan-Paul Roovers (1971) is Gynaecoloog en Medisch directeur van Bergman Clinics | Vrouw in Amsterdam. Tevens is hij Directeur Wetenschap en Innovatie van Bergman Clinics en daarmee verantwoordelijk voor het wetenschappelijk onderzoek binnen alle divisies.

Lees meer

Dokter Roovers studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht. Sinds 1996 is hij intensief bezig met patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van bekkenbodem problematiek en bekkenbodem chirurgie in het bijzonder.

In Utrecht op de gevolgen van opereren in het kleine bekken voor het plassen, ontlasten en seksueel functioneren. Na zijn opleiding tot Gynaecoloog werkte hij in het Universitair Ziekenhuis van Leuven om zich nog verder te specialiseren in de bekkenbodem chirurgie (operaties vanwege verzakking en/of ongewenst urineverlies). Ook is hij gespecialiseerd in de (operatieve) zorg voor vrouwen die schade hebben opgelopen aan hun bekkenbodem door een gecompliceerde bevalling.

Hij heeft op uitnodiging in bijna 40 verschillende landen operaties uitgevoerd, met het doel collega’s wereldwijd te onderwijzen in de chirurgie.

Roovers is sinds 2014 benoemd tot hoogleraar gynaecologie, in het bijzonder de uro-gynaecologie, aan de Universiteit van Amsterdam en werkt behalve in Bergman Clinics, ook in het Amsterdam UMC, locatie AMC.

Sinds 2016 is Roovers gasthoogleraar aan de Universiteit van Kaapstad (ziekenhuis Groote Schuur), waar hij onderzoek doet naar de ontwikkeling van nieuwe chirurgische technieken. Ook heeft hij een samenwerkings-verband met gynaecologen wereldwijd opgericht om de zorg te verbeteren voor vrouwen uit de 3e wereld die fistels hebben ontwikkeld als gevolg van een problematische bevalling.

 

 

Zorgkaart Nederland Klantwaardering Jan-Paul Roovers
9.0
Alle behandelingen
 
Zoek op lichaamsdeel
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

 

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier. 

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.