dr. Claudia Kowalik

Gynaecoloog
BIG-nummer: 19063343401
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Claudia Kowalik
10
dr. Claudia Kowalik

Dr. Claudia Kowalik (1979) studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en volgde haar opleiding tot gynaecoloog in het Amsterdam UMC, het Spaarne Gasthuis en Bergman Clinics (2006-2013). Tijdens haar specialisatie tot gynaecoloog raakte zij geboeid door de bekkenbodem problematiek. Het laatste jaar van haar specialisatie heeft zij zich verdiept in deze problematiek en na haar opleiding tot gynaecoloog, specialiseerde zij zich verder als fellow in de Urogynaecologie.

Lees meer

Dr. Kowalik houdt zich intensief bezig met wetenschappelijk onderzoek naar innovatieve technieken binnen de bekkenbodemzorg. Zij heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van (vaginale) implantaten voor de behandeling van verzakkingen en naar de behandeling van urine-incontinentie met een injecteerbaar implantaat. Deze onderzoeken hebben geleid tot het proefschrift “New insights into pelvic floor implants” waarop zij in 2023 aan de Universiteit van Amsterdam is gepromoveerd.

Activiteiten

Dokter Kowalik geeft regelmatig voordrachten op (internationale) congressen en er zijn verschillende wetenschappelijk publicaties van haar hand verschenen. Zij onderwijst artsen en gynaecologen in opleiding en geeft nascholing aan medisch specialisten.

Sinds 2013 werkt Dr. Kowalik als gynaecoloog bij Bergman Clinics | Vrouw op locatie Amsterdam en als staflid gynaecologie in het Amsterdam UMC (Amsterdam).

Zorgkaart Nederland Klantwaardering Claudia Kowalik
10.0
Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!