Bergman Clinics | Breda viert 12,5-jarig bestaan

20 mrt. 2024

Persbericht | Breda, 20 maart 2024 – Bergman Clinics | Bewegen | Breda, voorheen bekend onder de naam Medinova Breda, viert deze week een belangrijke mijlpaal: het 12,5-jarig jubileum. Deze gelegenheid markeert meer dan een decennium van topkwaliteit zorg op het gebied van orthopedie, neurologie en neurochirurgie in de regio. Wat ooit begon als een ambitieus project en startte in de kliniek zittend op twee tuinstoelen, is nu uitgegroeid tot een toonaangevende kliniek die wekelijks ruim 12.000 cliënten verwelkomt.

Feestweek

Van 18 t/m 22 maart organiseert Bergman Clinics | Breda een feestweek ter ere van het jubileum. Bij binnenkomst wacht cliënten een feestelijke ballonnenboog. Door de week heen worden cliënten en medewerkers getrakteerd op petit fours, een smoothie bar en voor de medewerkers een frietkar.

Een terugblik op de groei

De keuze voor een kliniek in Breda bleek een schot in de roos. De verbouwing van het voormalige KPN business centrum tot kliniek legde de basis voor een ongekende groei. Deze groei werd verder versneld door de volgende mijlpalen:
2016: Uitbreiding met neurochirurgie, waardoor het aanbod aan orthopedische zorg verder werd vergroot.
2019: Opening van een buitenpoli in Den Bosch, waardoor de zorg van Bergman Clinics nog toegankelijker werden voor een breder publiek.
2021: De oprichting van een eigen radiologisch centrum, met MRI- en röntgenfaciliteiten in eigen beheer, versterkte de capaciteit voor diagnostische precisie.
2022: Een fikse verbouwing resulteerde in 50% extra capaciteit en een nieuwe look & feel van de kliniek, waarmee cliënten nog beter en sneller kunnen worden geholpen.

Toonaangevend in planbare medische zorg

Bergman Clinics | Breda heeft zich gevestigd als een belangrijke zorgaanbieder in de regio, met cliënten die vanuit gebieden variërend van Zeeland en de Randstad tot Noord-Brabant en zelfs Noord-Nederland komen. De focus ligt op orthopedische zorg, bijvoorbeeld knie- of heupbehandelingen.

Vooruitkijken

Terwijl dit jubileum wordt gevierd, blijft Bergman Clinics zich inzetten voor innovatie en de uitbreiding van de diensten om tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van onze cliënten. "Het 12,5-jarig bestaan van Bergman Clinics | Breda is niet alleen een moment om vol trots terug te kijken op wat we hebben bereikt, maar ook om vooruit te kijken naar de toekomst," vertelt Inge van Breda, Clinic Manager van Bewegen | Breda. "We blijven ons inzetten voor het leveren van hoogwaardige, toegankelijke zorg voor iedereen die dat nodig heeft."

Over Bergman Clinics

Bergman Clinics, al meer dan 35 jaar actief, is een toonaangevende Europese keten van focusklinieken. Met meer dan 75 locaties in Nederland, waaronder de merknamen Bergman Clinics, Bey Clinics en Memira, richt de organisatie zich op het aanbieden van hoogwaardige planbare medische zorg. Door de focus op veelvoorkomende behandelingen heeft Bergman Clinics aanzienlijke kennis en expertise opgebouwd en behoort het tot de top 10 van meest doorverwezen zorgaanbieders in Nederland op het gebied van Bewegen, Ogen, Huid & Vaten, KNO, Vrouw, Maag & Darm en Uiterlijk.

Cliënten kunnen door korte wachttijden snel terecht. Het zorgaanbod is toegankelijk voor iedereen en wordt, na huisartsverwijzing, volledig vergoed door alle zorgverzekeraars in Nederland.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.