GA TERUG
LASIK-ooglaserbehandeling
new-bergman-ooglaseren.jpg
imageHomepage
SMILE, de nieuwe ooglaserbehandeling SMILE, de nieuwe ooglaserbehandeling
Zachtaardig en pijnloos. Extreem nauwkeurig in slechts 30 seconden. Snel herstel.Zachtaardig en pijnloos. Extreem nauwkeurig in slechts 30 seconden. Snel herstel.
imageHomepage
Zembla uitzending 21 december Zembla uitzending 21 december
Klik hier voor reactie Bergman ClinicsKlik hier voor reactie Bergman Clinics

Toon submenu

LASIK-ooglaserbehandeling

LASIK, ook bekend als FemtoLASIK, is een zeer geavanceerde ooglaserbehandeling. Met de Intralase Femtosecond-laser maakt de oogarts een flinterdun flapje in het hoornvlies. Vervolgens corrigeert de oogarts uw brilsterkte met de trefzekere Schwind Amaris 750S eximer-laser. Het flapje wordt teruggelegd. De behandeling is snel, niet oncomfortabel en u kunt snel weer goed zien.

Wavefront adjusted: standaard geïntegreerd

Tijdens de LASIK-ooglaserbehandeling spoort de computer kleine oneffenheden in het hoornvlies op en behandelt deze direct mee. Daarmee waarborgen we de kwaliteit van uw zicht, ook 's nachts (nachtzicht) en in fel licht (contrastzicht). Deze 'wavefront adjusted' en 'corneal wavefront'-technologie is standaard geïntegreerd in onze eximerlaser. Als extra optie bieden we ook de 'wavefront guided'-techniek aan. Voor 10% van de mensen is deze meer geschikt. Of dit voor u geldt, hoort u tijdens het vooronderzoek.
Lasik geschikt voor u?

Met LASIK kunnen de meeste oogafwijkingen worden behandeld. Soms is het niet wenselijk een flapje in het hoornvlies te maken, zoals bij mensen met een erg dun hoornvlies, te weinig traanvocht of een sport of beroep waarbij dingen tegen het oog kunnen komen. In die gevallen past een ooglaserbehandeling zoals SMILE of PRK of een lensimplantatie beter.

Lasik stap voor stap

  1. Uw oog is voor de behandeling verdoofd met druppels. U ligt op een behandeltafel. De oogarts maakt met de laser het flinterdunne flapje in het hoornvlies van uw oog. Dat blijft aan één kant vastzitten, zodat het opzij kan worden geklapt.
  2. U wordt naar een tweede ruimte gebracht. Daar slaat uw oogarts met een borsteltje of spateltje het flapje van het hoornvlies om.
  3. De oogarts verwijdert in zeer korte tijd een minuscule hoeveelheid hoornvliesweefsel. De laser volgt al uw oogbewegingen maar liefst duizend keer per seconde waardoor de trefzekerheid hoger is dan bij elke andere laser.
  4. De oogarts legt het flapje van het hoornvlies weer terug.

Herstel na een lasik-ooglaserbehandeling

Na afloop van deze behandeling kunnen uw ogen een paar uur geïrriteerd aanvoelen. U kunt binnen 24 uur weer goed zien en uw normale ritme oppakken. Na ongeveer 6 weken is uw zicht stabiel. Om uw behandelde ogen te beschermen moet u acht weken oogdruppels gebruiken.

Resultaat en risico’s

Door deze zeer verfijnde lasertechniek is de voorspelbaarheid, nauwkeurigheid en veiligheid van de LASIK-behandeling erg groot. Bij 95% van de behandelingen komen alle sterktes na één behandeling op nul uit, met een zicht van 100% (normaal) of zelfs beter dan normaal. Voor de overige 5% zorgt een nabehandeling vaak alsnog voor het gewenste resultaat.

Geen enkele chirurgische ingreep is helemaal zonder risico. Ook bij ooglaseren kunnen er complicaties optreden, al is de kans hierop zeer klein. Bekijk alle risico's bij ooglaseren.

 

Contact / maak een afspraak

Heeft u vragen over de LASIK-ooglaserbehandeling of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met ons Contact & Service Center via 088 – 9000 500. Ook kunt u zich aanmelden voor een gratis Quicktest. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug. Na de Quicktest, die circa 20 minuten duurt en plaatsvindt bij een Focuskliniek bij u in de buurt, weet u of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling.


Aanmelden Open Dag Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus stopt Bergman Clinics tot en met maandag 6 april met alle niet acute en/of urgente behandelingen.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 6 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.