GA TERUG
PRK-ooglaserbehandelingen

Toon submenu

PRK-ooglaserbehandelingen

PRK staat voor Photo Refractive Keratectomie. Bij PRK wordt het bovenste beschermlaagje van het hoornvlies (epitheel) weggehaald met alcohol of met de Schwind Amaris eximer-laser. Daarna behandelt de oogarts met de laser het hoornvlies tot de juiste sterkte is verkregen.

Correctie zonder hoornvliesflapje

Binnen de PRK-ooglasertechniek bieden we twee varianten aan: LasekPRK en TransPRK. TransPRK is de meest geavanceerde van de twee en kan iets grotere afwijkingen corrigeren. LasekPRK is wat voordeliger en geeft ook een prima resultaat.

  • LasekPRK is een betrouwbare techniek die wereldwijd wordt toegepast. Het is een van de oudere ooglasertechnieken en de langetermijnresultaten zijn voorspelbaar en stabiel. Bij LasekPRK weken we het bovenste laagje van het hoornvlies los met alcohol en schuiven het met een borsteltje of spateltje opzij.
  • TransPRK is een doorontwikkeling van LasekPRK, waarbij het epitheellaagje met laser wordt weggehaald. De arts hoeft het oog dan niet meer aan te raken, wat de behandeling makkelijker te ondergaan maakt. Ook is de laser bij TransPRK nauwkeuriger en geavanceerder dan bij LasekPRK.PRK iets voor u?

PRK is erg geschikt voor mensen die niet in aanmerking komen voor een LASIK-behandeling omdat bijvoorbeeld hun hoornvlies te dun is om een flapje in te maken. Het is de minst kostbare ooglaserbehandeling. Bij deze behandeling moet u wel een week vrij kunnen nemen van uw werk of andere bezigheden om te herstellen.

PRK-ooglaseren stap voor stap

  1. Uw oog is voor de behandeling verdoofd met druppels en u ligt op een behandeltafel. De oogarts verwijdert het meest oppervlakkige cellaagje van uw hoornvlies met alcohol (LasekPRK) of met laser (TransPRK).
  2. Vervolgens verwijdert de oogarts een minuscule hoeveelheid hoornvliesweefsel.
  3. Na de behandeling spoelt de oogarts uw hoornvlies. U krijgt een zachte contactlens over het hoornvlies om het oog te beschermen en om het branderige en schrale gevoel te verminderen.
  4. Na 3 of 4 dagen is het bovenste laagje van het hoornvlies genezen en verwijderen we de contactlens.

Herstel na een PRK-ooglaserbehandeling

Afhankelijk van de behandeling zijn uw ogen 3 tot 5 dagen geïrriteerd. Dit komt omdat het oppervlakte van uw hoornvlies nog niet helemaal glad is. De eerste week na de behandeling is uw zicht nog niet zo goed. We raden u aan om die week vrij te nemen. Ook autorijden is dan nog niet mogelijk. Vanaf een week na de behandeling kunt u in principe weer aan het werk.
Meestal haalt u binnen 1 week 70% van het beoogde resultaat en stabiliseert het zicht in de weken erna. Bij LasekPRK herstelt uw gezichtsvermogen meestal binnen 5 dagen, bij TransPRK binnen 7 dagen. Bij beide behandelingen is uw zicht na ongeveer 3 maanden stabiel. Om uw behandelde ogen te beschermen moet u acht weken oogdruppels gebruiken.

Resultaat en risico's PRK-behandeling

De langetermijnresultaten van een PRK-behandeling zijn voorspelbaar en stabiel.
Geen enkele chirurgische ingreep is helemaal zonder risico. Ook bij ooglaseren kunnen er complicaties optreden, al is de kans hierop zeer klein. Bekijk alle risico's.

Contact / maak een afspraak

Heeft u vragen over de PRK-ooglaserbehandeling of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met ons Contact & Service Center via 088 – 9000 500. Ook kunt u zich aanmelden voor een gratis Quicktest. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug. Na de Quicktest, die circa 20 minuten duurt en plaatsvindt bij een Focuskliniek bij u in de buurt, weet u of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling.


Aanmelden Open Dag Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.