GA TERUG
SMILE-ooglaserbehandeling

Toon submenu

SMILE-ooglaserbehandeling

SMILE, ook bekend als RelexSMILE, is een nieuwe, revolutionaire ooglasermethode. Met SMILE (SMall Incision Lenticule Extraction) maakt de oogarts een stukje hoornvlies los onder de toplaag van dat hoornvlies. De oogarts maakt vervolgens een sneetje in het hoornvlies om het overtollige weefsel eruit te halen. Dat groeit vanzelf weer dicht.

Meest zachtaardige methode

SMILE is de meest zachtaardige ooglaserbehandeling die bestaat. De behandeling is pijnloos, extreem nauwkeurig en duurt maar 30 seconden per oog. Het zicht herstelt ook erg snel.
Geschikt voor u?

  • De SMILE-behandelingsmethode corrigeert bijziendheid tot maximaal -12 en cilinderafwijkingen tot maximaal 5.00 dioptrie
  • Deze methode is geschikt voor contactsportbeoefenaars, omdat er geen 'flapje' in het hoornvlies gemaakt hoeft te worden
  • SMILE is ook geschikt voor mensen met licht droge ogen

SMILE stap voor stap

  1. Uw oog is voor de behandeling verdoofd met druppels. U ligt op een behandeltafel. Die wordt zo neergezet dat uw oog precies onder de microscoop van de laser komt.
  2. In één keer maakt de Visumax-laser van Zeiss een dun schijfje hoornvliesweefsel los en maakt het een sneetje van maximaal 4 millimeter om het schijfje te verwijderen.
  3. Het laseren zelf duurt slechts 30 seconden en is daardoor niet onaangenaam.
  4. De oogarts haalt met een speciale pincet het schijfje uit het hoornvlies.

Artsen en cliënten vertellen over SMILE

SMILE is de meest moderne ooglaserbehandeling die er is. Wilt u precies weten hoe dat gaat en wat deze behandeling zo speciaal maakt? Bezoek dan ons SMILE-platform. Daar leggen onze oogartsen in duidelijke filmpjes uit hoe SMILE-ooglaseren werkt en kunt u de ervaringen van anderen zien.

Herstel na een SMILE-ooglaserbehandeling

Na de behandeling kunnen uw ogen enkele uren geïrriteerd voelen. Binnen 24 uur herstelt uw zicht en binnen 6 weken is het helemaal stabiel. Om uw behandelde ogen te beschermen moet u acht weken oogdruppels gebruiken.

Resultaat en risico's

Het resultaat is goed en blijvend. Bij onvoldoende resultaat is soms een herbehandeling nodig maar bij SMILE komt dat vrijwel niet voor.

Geen enkele chirurgische ingreep is helemaal zonder risico. Ook bij ooglaseren kunnen er complicaties optreden, al is de kans hierop zeer klein, zeker bij de SMILE-behandeling. Bekijk alle risico's.

Contact / maak een afspraak

Heeft u vragen over de SMILE-ooglaserbehandeling of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met ons Contact & Service Center via 088 – 9000 500. Ook kunt u zich aanmelden voor een gratis Quicktest. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug. Na de Quicktest, die circa 20 minuten duurt en plaatsvindt bij een Focuskliniek bij u in de buurt, weet u of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling.


Aanmelden Open Dag Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.