GA TERUG
Oogleden met huidoverschot
Open Dag op zaterdag 16 en
23 maart 2019
Open Dag op zaterdag 16 en 23 maart 2019
Wilt u meer informatie over ooglaseren en weten of dit bij u mogelijk is? Meld u dan aan voor de Open Dag op 16 of 23 maart en doe een gratis quicktest!Wilt u meer informatie over ooglaseren en weten of dit bij u mogelijk is? Meld u dan aan voor de Open Dag op 16 of 23 maart en doe een gratis quicktest!Meer weten
M. Koelewijn -62,
staar & vervanglens
M. Koelewijn -62, staar & vervanglens
"Beter zien betekent voor mij
onafhankelijkheid en vrijheid."
"Beter zien betekent voor mij onafhankelijkheid en vrijheid."Meer weten
Het zijn jouw ogen.. Het zijn jouw ogen..
Dus als je ze laat laseren,
dan echt niet zo maar ergens.
Dus als je ze laat laseren, dan echt niet zo maar ergens.Meer weten

Toon submenu

Oogleden met huidoverschot

Aan boven- en onderoogleden kunnen door de huid en overbloezend vet afwijkingen optreden die u een vermoeid of ouder uiterlijk geven. Een dergelijke verslapping van de weefsels rondom het oog wordt een dermatochalasis genoemd.

De conditie kan het meest opvallen aan de bovenoogleden maar ook aan de onderoogleden. Een ooglidcorrectie kan dan uitkomst bieden wanneer het kijken belemmerd wordt of wanneer u hier psychisch hinder van ondervindt. Overigens kan het beeld van hangende oogleden ook door andere oogafwijkingen veroorzaakt worden.

De behandeling van een dermatochalasis is over het algemeen operatief. Deze ingreep – een blepharoplastiek – wordt meestal onder plaatselijke verdoving verricht. Een dergelijke ingreep kan zowel de onder- als de bovenoogleden betreffen.

                              - be-dermatochalasis-aa
Een teveel aan huid (vaak in combinatie met uitpuilend vet) aan de boven- en onderoogleden wordt een 'blepharochalasis' genoemd.

Uitpuilend vet
Bij de bovenoogleden gaat het vaak om het verwijderen van overtollige huid, meestal wordt hierbij in meer of mindere mate ook uitpuilend vet verwijderd.
Bij de onderoogleden kan er ook uitpuilend vet worden verwijderd. De huid wordt – zeker bij de oudere patiënt – wel ingekort maar meestal minder dan bij het bovenooglid. Bij de relatief jongere patiënt kan er vooral sprake zijn van uitpuilend vet (wallen) terwijl de huid nog strak is.

In dat geval kan er ook voor worden gekozen het vet via de binnenzijde van het onderooglid te verwijderen. Het is belangrijk om te realiseren dat de ingreep donkere kringen onder de ogen en zogenaamde kraaienpootjes niet corrigeert.

                              - be-dermatochalasis-bb
Uitpuilend vet (wallen) in het onderooglid. Dit vet is afkomstig uit de oogkas en puilt uit door het ‘tussenschot’, oftewel het ‘septum orbitale’.
Mogelijke risico’s en complicaties

Uw oogarts zal van tevoren bekijken of het oog hinder van deze ingreep kan ondervinden. Bij droge ogen of een slechte ooglidfunctie kan dit het geval zijn en zal de oogarts de operatie afraden.

Bij elke operatie bestaat het risico van nabloeding en infectie, maar bij operaties aan de oogleden komt dit zelden voor. Om een nabloeding te voorkomen, adviseren wij u vooraf en vlak na de ingreep geen bloedverdunnende middelen en/of pijnstillers te gebruiken, zoals aspirine (acetylsalicylzuur).

Het ooglid kan tijdelijk wat strak aanvoelen. Een opvallende asymmetrie tussen beiden oogleden komt zelden voor en kan vrijwel altijd gecorrigeerd worden. Bij een onderooglid blepharoplastiek bestaat er een licht verhoogd risico op een afstaand ooglid.


Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.