Dokters in Dialoog | Sportgeneeskunde

10 jul. 2023

Sport- en bewegingsarts Maarten Moen vertelt in deze podcast over sportgeneeskunde.

In deze aflevering gaat sport- en bewegingsarts Maarten Moen in gesprek met huisarts Femke van Gennip over sportgeneeskunde. Wat is de rol van de sportarts in het zorglandschap, wat zijn de verschillen en hoe is de samenwerking tussen fysiotherapeuten, orthopeden en sportartsen? Verder wordt er gesproken over op welke doelgroepen sportartsen zich richten, het gebruik van echografie tijdens de behandeling, welke veelvoorkomende klachten Maarten veel ziet, zoals peesklachten, o.a. hielspoor, en kraakbeenzorg en de daarbij behorende behandelingen.

Na het luisteren van de podcast nog meer willen weten over sportgeneeskunde en wat Bergman Clinics kan betekenen? Lees er hier meer over.

Femke van Gennip is huisarts en ook afgestudeerd in de biomedische wetenschappen. Sinds 2021 is ze mede-praktijkhouder in een in 2022 geheel vernieuwde huisartspraktijk in Doorn. Femke van Gennip vindt het belangrijk dat haar patiënten zich gehoord voelen en om laagdrempelig te zijn. Ze zet zich met hart en ziel voor hen in.

Maarten Moen werkt sinds 2012 bij Bergman Clinics in Naarden als sportarts en werkt intensief samen met neurologen, neurochirurgen en orthopeden. Hij richt zich op de niet-operatieve bewegingszorg en is gespecialiseerd in onderbeenblessures, artrose en peesklachten. Meer weten over Maarten lees je hier.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!