Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Veelgestelde vragen

Ik wil al mijn gegevens bij Bergman Clinics verwijderd hebben, mag dat?

U kunt Bergman Clinics vragen uw gegevens te wissen. Er gelden wel specifieke beperkingen ten aanzien van onder meer het cliëntendossier.

Vanuit de medische wetgeving heeft Bergman Clinics een plicht tot dossiervoering. Bovendien zijn wij verplicht dossiers 20 jaar te bewaren. Vanuit privacy en de gezondheidszorg wetgeving heeft u het recht uw medisch dossier bij Bergman Clinics te laten verwijderen. Dit recht is geen absoluut recht en kent beperkingen en uitzonderingen. Wij kunnen dus niet zomaar iets verwijderen. Iedere verwijdering moet goed afgewogen worden. Uw behandelaar maakt, eventueel in overleg met de Privacy Officer, de afweging of de medische gegevens verwijderd mogen worden. Let op, financiële en administratieve gegevens zijn geen onderdeel van het medisch dossier.

Het verwijderen van een deel van het dossier kan alleen als de gedeelten voor de behandeling niet essentieel zijn en geen vertekend beeld opleveren van het geheel.

Wees u er bewust van dat indien uw medische gegevens zijn verwijderd, deze niet meer te traceren zijn. Mogelijk kunnen deze gegevens in de toekomst van belang zijn. Overweeg daarom om een kopie van uw medische dossier door ons over te dragen aan een andere zorgverlener of aan uzelf, alvorens u het laat verwijderen. Bekijk de formulieren die hier voor nodig zijn. 

Contact opnemen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.