Veelgestelde vragen

Een piep in uw oor, wat kunt u daar aan doen?

Het belangrijkste is voorkomen dat dit optreedt. Een pieptoon in het oor is eigenlijk niets anders dan een soort overbelasting van het gehoor als gevolg van een te hard geluid.

Hoe kunt u dat voorkomen?
Dit kunt u voorkomen door bijvoorbeeld bij popconcerten oordopjes te dragen. Of door in een werkkring waar veel lawaai is, een koptelefoon te dragen om op die manier het gehoor te beschermen.

Treedt die piep toch op en heeft u dus toch zo’n lawaaibeschadiging opgelopen, dan is het gelukkig in het merendeel der gevallen zo, dat de piep na enige tijd weer verdwijnt.

Helaas kan een dergelijke piep een teken zijn van een permanente beschadiging. Als we een hoortest doen dan zie we ook op die frequentie een duidelijke dip. Helaas is dit een permanente beschadiging en is het van belang dat deze bescharding niet erger wordt. Dus bij blootstelling aan lawaai of harde geluiden, voorzorgsmaatregelen treffen. 

 

Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!