Veelgestelde vragen

Wat zijn symptomen van baarmoederhalskanker?

Bij baarmoederhalskanker heeft u in het begin vaak geen klachten. Baarmoederhalskanker ontstaat namelijk heel langzaam. Een eerste symptoom van baarmoederhalskanker kan abnormaal bloedverlies zijn, maar ook afscheiding die er anders uitziet dan normaal.

Met abnormaal bloedverlies wordt bloedverlies op onverwachte momenten bedoelt. Bijvoorbeeld tussen de normale menstruaties door, tijdens het vrijen of wanneer u in de overgang bent en al langer dan een jaar niet meer ongesteld bent geweest. Als u bloed verliest uit de vagina op onverwachte momenten, kan dat een symptoom zijn van baarmoederhalskanker. Maar meestal is dat niet het geval. Toch is het verstandig om naar de huisarts te gaan wanneer u last heeft van abnormaal bloedverlies.

Normale afscheiding is vloeibaar, doorzichtig of wit. Heeft de afscheiding opeens een andere geur of kleur dan u gewend bent, of heeft u meer afscheiding dan normaal? Ook dan is het verstandig om naar de huisarts te gaan.

Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!