Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Veelgestelde vragen

Welke soorten glaucoom zijn er?

Er bestaan verschillende soorten glaucoom.
- Acuut glaucoom
Bij acuut glaucoom is er een plotselinge afvoerbeperking van het vocht in het oog waardoor de oogdruk heel hoog wordt. Dit kan bijvoorbeeld optreden bij mensen met hoge plus-sterktes of bij vergevorderd cataract.

- Chronisch openkamerhoek glaucoom
Bij chronisch glaucoom is de meest voorkomende vorm het open kamerhoek glaucoom. Bij open kamerhoek glaucoom werkt de afvoer van het oog minder goed. Hierbij is er sprake van een (licht) verhoogde oogdruk, de kenmerkende beschadiging aan de oogzenuw en vaak een beperking in het gezichtsveld. Normale drukglaucoom onderscheidt zich van openkamerhoek glaucoom doordat de oogdruk niet verhoogd is.

- Nauwe of gesloten kamerhoek glaucoom
Bij nauwe of gesloten kamerhoekglaucoom is er te weinig ruimte tussen het hoornvlies en de iris, waardoor het vocht moeilijker de afvoer van het oog kan bereiken.

- Secundair glaucoom
Glaucoom kan ook ontstaan als gevolg van andere oogziekten of door een eerder ongeluk aan het oog. We spreken dan van secundair glaucoom.
- Congenitaal glaucoom

Van alle soorten glaucoom is congenitaal glaucoom, ook wel aangeboren glaucoom, het meest zeldzaam. Bij dit soort glaucoom is er een aangeboren afwijking van de kamerhoek.

Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

 

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.