Veelgestelde vragen

Welke behandelingen zijn mogelijk bij glaucoom?

De schade aan de oogzenuw is helaas blijvend en kan niet hersteld worden. Het is daarom van belang dat glaucoom zo vroeg mogelijk opgemerkt wordt en behandeling gestart wordt. De enige bewezen behandeling op dit moment is het verlagen van de oogdruk en de behandeling verschilt per glaucoom soort.

  • Acuut glaucoom

Bij acuut glaucoom zit de iris klem en daardoor verstopt de afvoer van het oog. Behandeling is erop gericht om de oogdruk te verlagen met oogdruppels en tabletten en daarnaast om door middel van een laser de aanval te doorbreken. Zodra het oog tot rust gekomen is, wordt vaak later stadium een staaroperatie uitgevoerd zodat de iris niet meer klem kan komen te zitten. Het andere oog wordt vaak preventief behandeld met een laser en/of staaroperatie om te voorkomen dat er een acuut glaucoom kan ontstaan.

  • Chronisch open kamerhoek glaucoom

Bij chronisch openkamerhoek glaucoom en normale druk glaucoom is het doel van de behandeling om de oogdruk te verlagen. Dit kan bereikt worden met een laserbehandeling, met oogdruppels en in sommige gevallen met een operatie waarbij er een nieuwe afvoer voor het kamerwater gemaakt wordt door de oogarts.

  • Chronisch nauwe kamerhoek glaucoom

Bij chronisch nauwe kamerhoek glaucoom wordt in eerste instantie een laserbehandeling uitgevoerd om te voorkomen dat de iris klem kan komen te zitten en er eventueel een acuut glaucoom ontstaat. Indien de ruimte bij de afvoer van het oog te beperkt is, kan een lens vervangende operatie gedaan worden. Doordat de kunstlens die geplaatst wordt dunner is dan de lichaamseigen lens, ontstaat er meer ruimte voorin het oog

Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.