Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Veelgestelde vragen

Welke behandelingen zijn mogelijk bij glaucoom?

De schade aan de oogzenuw is helaas blijvend en kan niet hersteld worden. Het is daarom van belang dat glaucoom zo vroeg mogelijk opgemerkt wordt en behandeling gestart wordt. De enige bewezen behandeling op dit moment is het verlagen van de oogdruk en de behandeling verschilt per glaucoom soort.

  • Acuut glaucoom

Bij acuut glaucoom zit de iris klem en daardoor verstopt de afvoer van het oog. Behandeling is erop gericht om de oogdruk te verlagen met oogdruppels en tabletten en daarnaast om door middel van een laser de aanval te doorbreken. Zodra het oog tot rust gekomen is, wordt vaak later stadium een staaroperatie uitgevoerd zodat de iris niet meer klem kan komen te zitten. Het andere oog wordt vaak preventief behandeld met een laser en/of staaroperatie om te voorkomen dat er een acuut glaucoom kan ontstaan.

  • Chronisch open kamerhoek glaucoom

Bij chronisch openkamerhoek glaucoom en normale druk glaucoom is het doel van de behandeling om de oogdruk te verlagen. Dit kan bereikt worden met een laserbehandeling, met oogdruppels en in sommige gevallen met een operatie waarbij er een nieuwe afvoer voor het kamerwater gemaakt wordt door de oogarts.

  • Chronisch nauwe kamerhoek glaucoom

Bij chronisch nauwe kamerhoek glaucoom wordt in eerste instantie een laserbehandeling uitgevoerd om te voorkomen dat de iris klem kan komen te zitten en er eventueel een acuut glaucoom ontstaat. Indien de ruimte bij de afvoer van het oog te beperkt is, kan een lens vervangende operatie gedaan worden. Doordat de kunstlens die geplaatst wordt dunner is dan de lichaamseigen lens, ontstaat er meer ruimte voorin het oog

Contact opnemen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.