Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Veelgestelde vragen

Welk type voorzetlenzen gebruikt Bergman Clinics?

Bergman Clinics gebruikt meestal deze drie types voorzetlenzen. Elk type lens heeft zijn eigen kenmerken.

  • ICL (Implantable Contact Lens)

De ICL is gemaakt van collageen-acrylaat en is heel dun en flexibel. De lens wordt opgerold en door een sneetje van slechts 2,5 à 3 mm in uw oog gebracht. De ICL komt achter uw pupil (in uw achterste oogkamer). Het sneetje hoeft niet gehecht te worden en binnen een dag is het zicht al goed.

  • Artisan-lens

De Artisan-lens is gemaakt van perspex en heeft een doorsnede van 5 à 6 mm. Deze lens wordt geplaatst in uw voorste oogkamer en vastgemaakt aan het regenboogvlies. Daarna wordt het sneetje gehecht. Met een Artisan lensimplantatie behandeling wordt altijd één sterkte gecorrigeerd.

  • Artiflex-lens

De Artiflex-lens is gemaakt van perspex en siliconen. Deze lens wordt geplaatst in uw voorste oogkamer. De lens wordt opgevouwen ingebracht via een sneetje van 3,2 mm. Dat hoeft niet gehecht te worden. De lens wordt vastgezet aan de iris. Binnen enkele dagen is uw zicht al goed.

Welke lens gebruikt wordt, bepaalt de oogarts in overleg met u.

Vanaf ongeveer 45 jaar kunnen uw ogen minder accommoderen, waardoor er een toenemende behoefte aan een leesbril ontstaat. Dit staat los van de lensimplantatie behandeling en is een normaal gevolg van het verouderingsproces van het oog.

Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

 

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.