Veelgestelde vragen

Welk type voorzetlenzen gebruikt Bergman Clinics?

Bergman Clinics gebruikt meestal deze drie types voorzetlenzen. Elk type lens heeft zijn eigen kenmerken.

  • ICL (Implantable Contact Lens)

De ICL is gemaakt van collageen-acrylaat en is heel dun en flexibel. De lens wordt opgerold en door een sneetje van slechts 2,5 à 3 mm in uw oog gebracht. De ICL komt achter uw pupil (in uw achterste oogkamer). Het sneetje hoeft niet gehecht te worden en binnen een dag is het zicht al goed.

  • Artisan-lens

De Artisan-lens is gemaakt van perspex en heeft een doorsnede van 5 à 6 mm. Deze lens wordt geplaatst in uw voorste oogkamer en vastgemaakt aan het regenboogvlies. Daarna wordt het sneetje gehecht. Met een Artisan lensimplantatie behandeling wordt altijd één sterkte gecorrigeerd.

  • Artiflex-lens

De Artiflex-lens is gemaakt van perspex en siliconen. Deze lens wordt geplaatst in uw voorste oogkamer. De lens wordt opgevouwen ingebracht via een sneetje van 3,2 mm. Dat hoeft niet gehecht te worden. De lens wordt vastgezet aan de iris. Binnen enkele dagen is uw zicht al goed.

Welke lens gebruikt wordt, bepaalt de oogarts in overleg met u.

Vanaf ongeveer 45 jaar kunnen uw ogen minder accommoderen, waardoor er een toenemende behoefte aan een leesbril ontstaat. Dit staat los van de lensimplantatie behandeling en is een normaal gevolg van het verouderingsproces van het oog.

Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!