Asherman Syndroom

Behandelingstraject
1

Symptomen en klachten Asherman Syndroom

Klachten

De meeste vrouwen die komen voor behandeling van het Asherman Syndroom zijn doorverwezen door een huisarts of gynaecoloog. De meest voorkomende klacht is het hebben van geen of erg weinig bloedverlies tijdens de menstruatie.

Doordat er verklevingen in de baarmoeder zitten, wordt er geen of onvoldoende baarmoederslijmvlies opgebouwd en zult u niet of nog nauwelijks menstrueren. Baarmoederslijmvlies is nodig voor een goede innesteling van een zwangerschap. De verklevingen kunnen leiden tot problemen om zwanger te raken en er kunnen later complicaties tijdens een zwangerschap optreden, zoals een miskraam of een vastzittende placenta.

Oorsprong Asherman Syndroom

Het Asherman Syndroom komt heel weinig voor, hierdoor is er helaas nog maar weinig bekend over de achterliggende oorsprong van de ziekte. Wel weten we dat als u niets aan de verklevingen doet, de kans om zwanger te worden erg klein is.


Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.