Assisteer mij
Assisteer mij

Vrouw

Ook in deze tijden kunt u snel terecht in onze focusklinieken.

Behandeling bekkenbodemherstelpoli

Tekst a|A     Contrast +|--

Bekkenfysiotherapeut

Na het eerste onderzoek heeft de gynaecoloog al een goed beeld van uw klachten. Wanneer blijkt dat de spieren in uw bekkenbodem niet goed werken, kan het zijn dat de gynaecoloog een bekkenfysiotherapeut om advies of behandeling vraagt

Uw persoonlijke situatie

De bekkenfysiotherapeut kan u oefeningen geven om de spieren te verstevigen. Dit kan vooral vrouwen helpen met lichte tot matige verzakkingsklachten, bij problemen met ontlasting of plasproblemen. Bij pijn bij vrijen is juist relaxatie van de bekkenbodemspieren via de bekkenfysiotherapeut van belang. Bij andere lichte tot matige verzakkingen is een pessarium mogelijk een goed alternatief. Of er bij u een operatie nodig is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Uw klachten en uw voorgeschiedenis spelen daarbij een grote rol. Bespreek dit daarom goed met uw gynaecoloog en laat u goed voorlichten. Uw gynaecoloog zal dit uitgebreid met u bespreken.

Stappen in het behandelingstraject:


Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.