Bekkenbodemherstelpoli

Behandelingstraject

Behandeling bekkenbodemherstelpoli

Bekkenfysiotherapeut

Na het eerste onderzoek heeft de gynaecoloog al een goed beeld van uw klachten. Wanneer blijkt dat de spieren in uw bekkenbodem niet goed werken, kan het zijn dat de gynaecoloog een bekkenfysiotherapeut om advies of behandeling vraagt

Uw persoonlijke situatie

De bekkenfysiotherapeut kan u oefeningen geven om de spieren te verstevigen. Dit kan vooral vrouwen helpen met lichte tot matige verzakkingsklachten, bij problemen met ontlasting of plasproblemen. Bij pijn bij vrijen is juist relaxatie van de bekkenbodemspieren via de bekkenfysiotherapeut van belang. Bij andere lichte tot matige verzakkingen is een pessarium mogelijk een goed alternatief. Of er bij u een operatie nodig is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Uw klachten en uw voorgeschiedenis spelen daarbij een grote rol. Bespreek dit daarom goed met uw gynaecoloog en laat u goed voorlichten. Uw gynaecoloog zal dit uitgebreid met u bespreken.


Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.