Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Bekkenbodemherstelpoli

Behandelingstraject

Behandeling bekkenbodemherstelpoli

Bekkenfysiotherapeut

Na het eerste onderzoek heeft de gynaecoloog al een goed beeld van uw klachten. Wanneer blijkt dat de spieren in uw bekkenbodem niet goed werken, kan het zijn dat de gynaecoloog een bekkenfysiotherapeut om advies of behandeling vraagt

Uw persoonlijke situatie

De bekkenfysiotherapeut kan u oefeningen geven om de spieren te verstevigen. Dit kan vooral vrouwen helpen met lichte tot matige verzakkingsklachten, bij problemen met ontlasting of plasproblemen. Bij pijn bij vrijen is juist relaxatie van de bekkenbodemspieren via de bekkenfysiotherapeut van belang. Bij andere lichte tot matige verzakkingen is een pessarium mogelijk een goed alternatief. Of er bij u een operatie nodig is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Uw klachten en uw voorgeschiedenis spelen daarbij een grote rol. Bespreek dit daarom goed met uw gynaecoloog en laat u goed voorlichten. Uw gynaecoloog zal dit uitgebreid met u bespreken.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.