Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Bekkenbodemherstelpoli

Behandelingstraject

Behandeling bekkenbodemherstelpoli

Bekkenfysiotherapeut

Na het eerste onderzoek heeft de gynaecoloog al een goed beeld van uw klachten. Wanneer blijkt dat de spieren in uw bekkenbodem niet goed werken, kan het zijn dat de gynaecoloog een bekkenfysiotherapeut om advies of behandeling vraagt

Uw persoonlijke situatie

De bekkenfysiotherapeut kan u oefeningen geven om de spieren te verstevigen. Dit kan vooral vrouwen helpen met lichte tot matige verzakkingsklachten, bij problemen met ontlasting of plasproblemen. Bij pijn bij vrijen is juist relaxatie van de bekkenbodemspieren via de bekkenfysiotherapeut van belang. Bij andere lichte tot matige verzakkingen is een pessarium mogelijk een goed alternatief. Of er bij u een operatie nodig is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Uw klachten en uw voorgeschiedenis spelen daarbij een grote rol. Bespreek dit daarom goed met uw gynaecoloog en laat u goed voorlichten. Uw gynaecoloog zal dit uitgebreid met u bespreken.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.