Assisteer mij
Assisteer mij

Vrouw

Ook in deze tijden kunt u snel terecht in onze focusklinieken.

Bekkenbodemherstelpoli

Tekst a|A     Contrast +|--

Bijna iedere vrouw krijgt in haar leven te maken met bekkenbodemschade. De meest bekende veroorzakers van bekkenbodemschade zijn een vaginale bevalling of veroudering.
Wat is bekkenbodemschade?

De bekkenbodem heeft een belangrijke rol bij plassen, ontlasten en seksualiteit. Als de bekkenbodem beschadigd is, kunnen er problemen ontstaan met de functie van de bekkenbodem. Vrouwen krijgen dan problemen met het plassen (zoals incontinentie of terugkerende blaasontsteking), met het ontlasten (zoals verlies van ontlasting of obstipatie) of problemen met het seksueel functioneren (zoals pijn bij het vrijen of verminderd gevoel aan vagina en schaamlippen).

Verzakking

Soms resulteert bekkenbodemschade in een verzwakking, wat kan leiden tot ontevredenheid of zelfs schaamte over hoe de genitaliën eruit zien. Schade aan de bekkenbodem is vaak een normaal verschijnsel, waarvan de klachten zo mild zijn, dat een behandeling niet nodig is. Het is belangrijk voor vrouwen om te weten dat, mochten de klachten hinderlijk zijn, er veel mogelijke oplossingen zijn.
Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.