GA TERUG
Revalidatie en complicaties
Revalidatie & fysiotherapie NaardenRevalidatie & fysiotherapie Naarden

Toon submenu

Revalidatie en complicaties

U wordt vooraf op de poli van Bergman Clinics uitgebreid geïnformeerd over het traject na de operatie en de mogelijke complicaties die met de operatie gepaard zouden kunnen gaan.

In het geval van een enkelartrodese is het goed om er rekening mee te houden dat u twaalf weken gips krijgt en de eerste zes weken de geopereerde voet niet mag belasten en op krukken loopt. De eerste twee weken na de operatie is het belangrijk om volledige rust te nemen en het been zoveel mogelijk om hoog te leggen om de zwelling tegen te gaan.

Voor een enkelprothese is de opnameduur twee dagen. De nabehandeling van een enkelprothese start met twee weken onbelast onderbeengips (lopen met twee krukken) en daarna 2-4 weken onderbeen-loopgips. Dit hangt af van o.a. hoe de operatie precies verlopen is, hoe stevig het bot was, of er eventueel een achillespeesverlenging is toegevoegd. De gipstijd is nodig om het lichaam de kans te geven aan de prothese vast te groeien. Na de gipstijd is er zeker zes weken fysiotherapie nodig om de beweeglijkheid van het nieuwe gewricht zo groot mogelijk te maken en spierkracht te herwinnen.

Net als bij elke operatie, bestaat er de kans dat er complicaties optreden als gevolg van de operatie. Na de operatie krijgt u vaak te maken met pijn. Ook kan het gevoel op de huid rondom de wond wat anders zijn. Daarnaast bestaat de kans dat er infectie van de wond optreedt of dat de wond wat langzaam geneest. Overigens is de kans hierop bij rokers aanzienlijk groter. Dit geldt ook voor het ontstaan van trombose, waarbij een bloedpropje vast kan komen te zitten in een kleiner bloedvat en deze mogelijk afsluit. Hierdoor ontstaat ook het risico op een longembolie, waarbij het propje vastloopt in een van de fijne vaatjes in de longen. Hoe u deze risico’s tot een minimum kunt beperken hoort u allemaal op de poli van Bergman Clinics.

Heeft u nog vragen over de behandeling van enkelslijtage? Dan kunt u bellen met nummer: 088 9000 500. Wij staan u graag te woord!


Volgende pagina'sBel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.