GA TERUG
Revalidatie en complicaties
3744-bergman-clinics-revalidatie.jpg
imageHomepage
Revalidatie & fysiotherapie NaardenRevalidatie & fysiotherapie Naarden

Toon submenu

Revalidatie en complicaties

U wordt vooraf op de poli van Bergman Clinics uitgebreid geïnformeerd over het traject na de operatie en de mogelijke complicaties die met de operatie gepaard zouden kunnen gaan.

Het herstel van een kijkoperatie duurt 2 tot 6 weken. De fysiotherapeut en/of orthopeed leggen u uit hoe en hoe lang u met krukken moet lopen en welke oefeningen u moet doen. Na de operatie kan de enkel enige tijd dikker zijn dan normaal, door belasten/oefenen kan deze zwelling toenemen. De eerste dagen kunt u het beste krukken gebruiken en de enkel zoveel mogelijk hoog leggen. Ook mag u gebruik maken van icepacks (niet direct op de huid).

In het geval van een enkelartrodese is het goed om er rekening mee te houden dat u 6 - 12 weken gips krijgt en de eerste 4 - 6 weken de geopereerde voet niet mag belasten en op krukken loopt. Mobiliseer de enkel onbelast met krukken en onderbeensgipsspalk. Op momenten been hoog leggen.  

Voor een enkelprothese is de opnameduur twee dagen. De nabehandeling van een enkelprothese start met twee weken onbelast onderbeengips (lopen met twee krukken) en daarna 2-4 weken onderbeen-loopgips. Dit hangt af van o.a. hoe de operatie precies verlopen is, hoe stevig het bot was, of er eventueel een achillespeesverlenging is toegevoegd. De gipstijd is nodig om het lichaam de kans te geven aan de prothese vast te groeien. Na de gipstijd is er zeker zes weken fysiotherapie nodig om de beweeglijkheid van het nieuwe gewricht zo groot mogelijk te maken en spierkracht te herwinnen.

Net als bij elke operatie, bestaat er de kans dat er complicaties optreden als gevolg van de operatie. Na de operatie krijgt u vaak te maken met pijn. Ook kan het gevoel op de huid rondom de wond wat anders zijn. Daarnaast bestaat de kans dat er infectie van de wond optreedt of dat de wond wat langzaam geneest. Overigens is de kans hierop bij rokers aanzienlijk groter. Dit geldt ook voor het ontstaan van trombose, waarbij een bloedpropje vast kan komen te zitten in een kleiner bloedvat en deze mogelijk afsluit. Hierdoor ontstaat ook het risico op een longembolie, waarbij het propje vastloopt in een van de fijne vaatjes in de longen. Hoe u deze risico’s tot een minimum kunt beperken hoort u allemaal op de poli van Bergman Clinics.

Heeft u nog vragen over de behandeling van enkelslijtage? Dan kunt u bellen met nummer: 088 9000 500. Wij staan u graag te woord!


Volgende pagina'sBel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus stopt Bergman Clinics tot en met maandag 6 april met alle niet acute en/of urgente behandelingen.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 6 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.