Dystrofie

Behandelingstraject
1

Oorzaken & symptomen

Er is nog steeds geen eenduidigheid is over de oorzaak van dystrofie. Wel zijn er een aantal theorieën over het ontstaan van dystrofie: een over-reactie van het sympathisch zenuwstelsel, een abnormale (steriele) ontstekingsreactie waarbij zuurstofradicalen een grote rol spelen of een lokale zenuwontsteking.

Symptomen bij dystrofie

Een combinatie van verschijnselen kan optreden: doorbloedingsstoornissen, tekenen van ontsteking, tekenen van zuurstofgebrek, structuurafwijkingen in weefsels, zweetstoornissen, zenuwstoornissen.

U kunt de volgende symptomen ervaren: pijn, temperatuursverschil, bewegingsbeperking, kleurverandering, overgevoeligheid (zogenaamde aanrakingspijn), beven, onwillekeurige bewegingen, spierspasmen, verlamming, atrofie, zwelling en veranderingen in haar- nagelgroei.

Er wordt onderscheid gemaakt in ‘warme dystrofie’, dat geldt voor 95% van de cliënten, waarbij de huid rood is en warm aanvoelt. Bij 5% van de cliënten is er vanaf het begin sprake van een ‘koude dystrofie’, de hand voelt koud aan, de huidskleur is blauwig en de doorbloeding is gestoord.


Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.