Ganglion

Behandelingstraject
4

De behandeling

Voor het verwijderen van een ganglion zijn verschillende behandelmethoden mogelijk. De eerste mogelijkheid is het leegzuigen van het ganglion, waarbij een heldere, stroperige vloeistof verwijderd wordt. Na deze eenvoudige procedure is het ganglion weliswaar niet meer zichtbaar, maar de kans dat het snel weer ontstaat, is zeer groot.

Een andere methode is het kapotdrukken (crushen) van het ganglion of op diverse plaatsen ‘doorprikken’ van het ganglion. De beste kans op definitief resultaat is een operatie waarbij het ganglion zo compleet mogelijk wordt verwijderd, zonder andere structuren in de pols/hand te beschadigen. Eventuele onderliggende gewrichtsafwijkingen moeten natuurlijk in voorkomend geval tegelijkertijd behandeld worden.

Verdoving

Deze operatie vindt plaats onder lokale verdoving (bij een klein ganglion). Bij een groter ganglion wordt de operatie over het algemeen in dagbehandeling uitgevoerd onder regionale verdoving. Hierbij wordt alleen de arm wordt verdoofd. De nabehandeling bestaat uit 1 – 2 weken gips, waarna de hand weer gewoon ingeschakeld kan worden.


Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.