Ganglion

Behandelingstraject
1

Oorzaken & symptomen

Oorzaken

Er kan een samenhang zijn met overmatig slappe banden in de pols/hand, zogenaamde hyperlaxiteit en er is dan sprake van een relatieve overbelasting. Ook kan onderliggende gewrichtslijtage een oorzaak zijn, zoals typisch bij de mucoide cyste aan de bovenkant van de vingertop, waar het eindgewrichtje in dat geval vaak een ouderdomsslijtage vertoont. Meestal is er echter geen duidelijke oorzaak aan te wijzen.

Symptomen en klachten

Meestal veroorzaakt een ganglion geen of nauwelijks klachten. Wanneer ze met activiteit of onderliggende slijtage van een gewricht samenhangen of wanneer ze onder het polskapsel gelegen zijn, kunnen ze pijnlijk zijn. Soms zijn ze hinderlijk bij grijpen (buigpeesganglion). Een mucoïde cyste, gelegen aan de basis van de vingernagel, kan spontaan open barsten en dan ontstekingsverschijnselen vertonen.

 

Vragen

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.