MRI van de hand/pols

Behandelingstraject
2

De dag van de MRI

Hoe ziet de dag van de MRI-scan eruit?

Melden

Je dient zich tijdig te melden bij de receptie, minimaal 15 minuten vóór de afgesproken tijd.  Voorafgaand aan de MRI adviseren we om zo nodig nog even naar het toilet te gaan. Tijdens de MRI wordt dit lastig.

De MRI-scan

Je wordt opgehaald uit de wachtkamer om naar de MRI-scan te gaan. Je hangt je jas op de kapstok en legt alle metalen artikelen/sieraden die je in je kleding hebt, je mobiel en andere persoonlijke items in de hiervoor bestemde opbergbak. Het kan zijn dat je vooraf nog een aantal vragen moet beantwoorden in verband met het instellen van de MRI.

Na de voorbereidingen neem je plaats op een comfortabele ligstoel voor het apparaat en steek je je arm in het apparaat. De MRI-laborant zal controleren of je arm ver genoeg in het apparaat is gestoken. De ligstoel kan worden aangepast om je zo comfortabel mogelijk te laten liggen. Een aantal positioneringsmiddelen van schuim zal rond je hand/pols worden geplaatst om ervoor te zorgen dat je je hand/pols stilhoudt tijdens de scan. De MRI-laborant checkt of je comfortabel ligt. Houd er rekening mee dat je ongeveer 30 tot 45 minuten met je hand/pols in het apparaat zit. Mocht je tijdens de scan merken dat je je arm niet (meer) stil kunt houden of er doet zich een noodgeval voor waardoor je met spoed uit het apparaat moet, dan kun je dit afstemmen met de MRI-laborant.

Als alles is gecontroleerd en je comfortabel ligt, zal eerst een proefscan plaatsvinden om definitief te controleren of je hand/pols juist gepositioneerd is. Wanneer nodig zullen aanpassingen worden gemaakt. Als uit de proefscan blijkt dat de hand/pols goed is gepositioneerd, zal de eigenlijke MRI-scan worden gemaakt. Deze scan is opgebouwd uit meerdere onderdelen en je merkt dit door de verschillende geluiden die de scanner maakt.
Afhankelijk van het doel van de scan, zal de scan gemiddeld 30 tot 45 minuten in beslag nemen.

Gedurende de scan zal er regelmatig iemand controleren hoe het met je gaat. Er is altijd iemand in de buurt in geval van nood. Als de MRI-scan klaar is, wordt gecontroleerd of alle onderdelen van de scan goed zijn uitgevoerd. Soms is het nodig om een onderdeel te herhalen, dit neemt enkele minuten in beslag. Hierna helpt de MRI-laborant je om je hand/pols uit het MRI-apparaat te halen en weer te gaan zitten/staan. Ondanks dat
we dit proberen te voorkomen, kan het zijn dat je schouder wat stijf is geworden of je arm iets ‘slaapt’. Zo nodig krijg je instructies over het maken van een afspraak voor het bespreken van de uitslag, mocht deze vervolgafspraak nog niet zijn gemaakt.

Uitslag van de MRI-scan

De behandelend arts zal de uitslag van de MRI-scan met je bespreken. Doorgaans zal dit tijdens een aparte (bel) afspraak na de MRI-scan gebeuren. Het komt soms voor dat je voor aanvullend onderzoek moet terugkomen.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.