MRI van de hand/pols

Behandelingstraject
1

Voorbereiding MRI hand/pols

• Voorafgaand graag alle sieraden aan van je hand en pols afdoen. Je mag geen ringen, armbanden, andere metalen voorwerpen dragen aan beide handen vanwege het magnetisch veld dat aanwezig is. Denk hierbij ook aan metalen knopen of ritsen op de mouw van je kleding. Een MRI werkt op basis van magnetische velden en metalen voorwerpen verstoren de werking van de MRI.
• Heb je metalen voorwerpen zoals kunstgewrichten, kunstkleppen of metalen clips in je lichaam? Meld dit voorafgaand aan het onderzoek bij je behandelend arts zodat deze kan bespreken of een MRI-scan mogelijk is.
• Heb je een pacemaker, neurostimulator of een inwendige insulinepomp? Een MRI-scan is dan in principe niet mogelijk. Meld daarom altijd aan jouw behandelend arts of je een dergelijk inwendig apparaat hebt.
• Ben je zwanger of denk je zwanger te zijn? Neem dan vóór de MRI-scan contact op met je behandelendarts. Voor zover bekend is een MRI-scan niet schadelijk voor het ongeboren kind. Toch willen wij, om alle mogelijke risico’s te vermijden, in de eerste 12 weken van een zwangerschap geen MRI-scan uitvoeren. Meld daarom voorafgaand aan het MRI-onderzoek als je (misschien) zwanger bent.
• Tijdens de MRI-scan bevindt alleen je arm zich in het apparaat. De arm wordt op zijn plaats gehouden door schuimrubberen positioneringsmateriaal. Het kan zijn dat je het vastzitten van je arm als beangstigend ervaart. Denk je dat dit het geval is, bespreek dit vooraf met je behandelend arts en geef het ook bij het uitvoeren van de MRI-scan aan.
• De MRI-scan duurt in totaal ongeveer 30 tot 45 minuten. Je ligt op een comfortabele ligstoel, met alleen de hand/pols in de open MRI.
• Het is erg belangrijk om tijdens de scan zo stil mogelijk te liggen!

 - Bewegen - mini-mri-hand-in-scanner.jpg

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.