SL-bandletsel

Behandelingstraject

Oorzaken & klachten/symptomen

Oorzaak

Een SL-bandletsel wordt veroorzaakt door een ongeval, meestal een val op de uitgestrekte hand. Klassiek is de presentatie waarbij een cliënt is gevallen op zijn uitgestrekte hand, pijnklachten blijft houden en er op röntgenfoto’s geen afwijkingen te zien zijn. Terecht wordt dan wel eens gedacht dat het bootvormig botje gebroken is, een zogenaamde scaphoid fractuur. Een scaphoid fractuur is namelijk in 10% van de gevallen kort na het letsel ook niet zichtbaar op een röntgenfoto. Een SL-bandletsel kan tevens ontstaan in combinatie met een breuk in het spaakbeen van de pols of kan onderdeel zijn van een complexer polsletsel.

Klachten/symptomen

Direct na het ongeval hebben cliënten pijn in de pols rondom het bootvormig botje, zwelling van de pols en bewegingsbeperkingen. Op een röntgenfoto is in dit stadium veelal niets afwijkends te zien. De pijnklachten kunnen aanhouden hetgeen dan vaak de aanleiding is voor verder onderzoek zoals een MRI-scan, polsvideo of kijkoperatie waarbij het letsel aan het licht komt. Het kan ook zo zijn dat de pijnklachten verdwijnen en men enkele tot tientallen jaren klachtenvrij is alvorens er opnieuw pijnklachten ontstaan. Ditmaal wordt de pijn door artrose, een SLAC wrist, veroorzaakt.

Vragen

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!