Reefplastiek knieschijf

Behandelingstraject
5

Resultaat & nazorg reefplastiek knieschijf

Het herstel

De herstelperiode na een MPFL reconstructie neemt enkele maanden in beslag. Na de operatie krijgt u een spalk om uw been, deze spalk draagt u zes weken. Na 6 weken wordt de fysiotherapie gestart.

Het drukverband mag u er na een aantal dagen afhalen, hiervoor mag de spalk wel eventjes af, mist het been recht blijft. U dient uw knie droog te houden tot de wondjes dicht zijn gegroeid. De eerste twee weken na de operatie kan de knie nog wat gekneusd aanvoelen en dikker zijn.

Na de operatie

Na de operatie krijgt u van de fysiotherapeut instructies mee voor oefeningen om uw beenspieren niet teveel te laten verzwakken. U mag de eerste zes weken na de operatie niet zelf autorijden of fietsen (wel op de hometrainer). Na deze periode mag u weer autorijden als u zelfstandig zonder loopkrukken kunt lopen, u weer kracht kunt zetten met uw voet en uw looppatroon normaal is.

U mag na deze periode weer fietsen als u zelfstandig zonder loopkrukken kunt lopen, uw knie voldoende kunt buigen en op één been in balans kunt staan. Sportactiviteiten kunnen worden hervat in overleg met uw orthopeed en/of uw fysiotherapeut. De termijn waarop u weer aan het werk kunt gaan, hangt af van het soort werk dat u doet.

Complicaties

Bij elke operatie is er een kans op complicaties, dus ook bij reefplastiek knieschijf, al is de kans op een complicatie bij deze ingreep gering. Overleg bij onderstaande complicaties met uw orthopedisch chirurg voor eventuele behandeling:

  • Nabloeding van de wondjes of in de knie;
  • De wondjes blijven soms lang gevoelig; of de huid rond de wondjes voelt doof aan;
  • Er kan een trombosebeen of longembolie ontstaan. Ter preventie hiervan krijgt u bloedverdunners voorgeschreven
  • Infectie van het kniegewricht;
  • Schade door de operatie aan structuren rond de knie, zoals zenuwen of bloedvaten. Dit is zeer zeldzaam.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

 

Vragen

Bij welke vestigingen kan ik terecht?

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.