Reefplastiek knieschijf

Behandelingstraject
4

Behandeling reefplastiek knieschijf

Voor de operatie

Voorafgaand aan de operatie bezoekt u de anesthesioloog. Deze bepaalt of u de operatie van een reefplastiek knieschijf kunt ondergaan en geeft u uitleg over de verschillende vormen van verdoving en pijnbestrijding, zowel tijdens als na de ingreep. Van tevoren moet u loopkrukken regelen, bijvoorbeeld via de thuiszorgwinkel. Op de dag van de operatie neemt u deze loopkrukken mee.

De behandeling

De behandeling voor een reefplastiek van de knieschijf verloopt als volgt:
Na het ontsmetten van de knie wordt de binnenband die de knieschijf op zijn plaats houdt ingekort of “gereefd”. De incisie wordt gehecht en een drukverband wordt om het been aangebracht. Vervolgens word het been in spalk geplaatst zodat het geopereerde weefsel netjes aan elkaar kan groeien. De spalk blijft zes weken zitten, waarna fysiotherapie word gestart.

Modernste technieken

Wij maken gebruik van de modernste technieken waardoor er zo min mogelijk weefselschade is en het herstel na een reefplastiek spoedig verloopt.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Vragen

Bij welke vestigingen kan ik terecht?

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.