Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Stemband aandoeningen

Behandelingstraject
1

Oorzaken en symptomen stemband aandoeningen

Oorzaken en symptomen

Veel voorkomende oorzaken van stemproblemen zijn overbelasting, ontsteking, stembandknobbels, poliepen, irritatie (door allergie, medicatie, maagzuur), stilstaande stemband, onvolledige sluiting van de stembanden. Weinig voorkomend zijn de kwaadaardige tumoren.

 Bergman Clinics KNO - Stemstoornissen Stemspleet open

Bergman Clinics KNO - Stemstoornissen Stemspleet dicht

Bergman Clinics KNO - Stemstoornissen stembandknobbels

Bergman Clinics KNO - Stemstoornissen tumor

 

 

 

 

Aanleiding voor het onderzoek

Veelgehoorde klachten van de stem zijn heesheid, schorheid, verminderde belastbaarheid, weinig stemvolume, vermoeidheid bij spreken en slechte verstaanbaarheid.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.