Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Stemband aandoeningen

Behandelingstraject
6

Resultaat en nazorg stemband operatie

Na de operatie

Afhankelijk van de uitgebreidheid van de ingreep mag u wel of juist niet spreken, dit hoort u tijdig van de kno-arts.

Doorgaans is er na de ingreep weinig pijn. U kunt wel een ‘rauw’ gevoel in de keel hebben en de tong kan eventueel wat vreemd aanvoelen. Dit is het gevolg van de rechte buis die in de mond is ingebracht tijdens de operatie. Benauwdheid treedt in de regel niet op.

U mag gewoon eten. Het is verstandig niet te roken, omdat dit de wondgenezing van de slijmvliezen nadelig beïnvloedt.

Stemgebruik

De eerste 6 weken na de operatie kan de stem zeer wisselend zijn. Als gevolg van zwelling en veranderingen aan de stembanden kan de stem soms juist tijdelijk nog slechter zijn dan voor de ingreep. Afhankelijk van de afwijking kan zowel voor als na de ingreep logopedie worden geadviseerd.

Nazorg

De ingreep vindt plaats als ‘dagopname’. Dat wil zeggen dat als alles ongecompliceerd is verlopen, u in de loop van de dag naar huis mag. U krijgt een afspraak mee voor het controlebezoek op de polikliniek. Als door de patholoog onderzoek is gedaan naar het verwijderde materiaal, krijgt u dan ook de uitslag daarvan te horen.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.