Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Stemband aandoeningen

Behandelingstraject
6

Resultaat en nazorg stemband operatie

Na de operatie

Afhankelijk van de uitgebreidheid van de ingreep mag u wel of juist niet spreken, dit hoort u tijdig van de kno-arts.

Doorgaans is er na de ingreep weinig pijn. U kunt wel een ‘rauw’ gevoel in de keel hebben en de tong kan eventueel wat vreemd aanvoelen. Dit is het gevolg van de rechte buis die in de mond is ingebracht tijdens de operatie. Benauwdheid treedt in de regel niet op.

U mag gewoon eten. Het is verstandig niet te roken, omdat dit de wondgenezing van de slijmvliezen nadelig beïnvloedt.

Stemgebruik

De eerste 6 weken na de operatie kan de stem zeer wisselend zijn. Als gevolg van zwelling en veranderingen aan de stembanden kan de stem soms juist tijdelijk nog slechter zijn dan voor de ingreep. Afhankelijk van de afwijking kan zowel voor als na de ingreep logopedie worden geadviseerd.

Nazorg

De ingreep vindt plaats als ‘dagopname’. Dat wil zeggen dat als alles ongecompliceerd is verlopen, u in de loop van de dag naar huis mag. U krijgt een afspraak mee voor het controlebezoek op de polikliniek. Als door de patholoog onderzoek is gedaan naar het verwijderde materiaal, krijgt u dan ook de uitslag daarvan te horen.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.