Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Stemband aandoeningen

Behandelingstraject
5

Stemband operatie

Aanleiding voor de operatie

Heesheid kan aanleiding zijn om te opereren. Heesheid kan veroorzaakt worden wanneer zich een zwelling bevindt op een of beide stembanden. Hierdoor kunnen de stembanden niet volledig sluiten en/of niet goed trillen; deze twee voorwaarden zijn noodzakelijk voor een goede stemgeving.

 Bergman Clinics KNO - Stemstoornissen Stemspleet open

Bergman Clinics KNO - Stemstoornissen Stemspleet dicht

Bergman Clinics KNO - Stemstoornissen stembandknobbels

Bergman Clinics KNO - Stemstoornissen tumor

Doel operatie

Het verwijderen van een zwelling op 1 of beide stembanden, om zo de kwaliteit van de stem te verbeteren.

 

Operatie microlaryngoscopie

Micro komt van microscoop, larynx betekent strottenhoofd en scopie betekent bekijken.

De operatie vindt plaatst in onze vestiging in Hilversum. De ingreep wordt onder algehele verdoving (narcose) verricht en duurt ongeveer 30 à 45 minuten.

Via uw mond wordt een rechte buis ingebracht tot net boven de stembanden. Door de operatiemicroscoop worden de stembanden geïnspecteerd en met zeer fijne instrumenten wordt de zwelling van de stembanden afgehaald. Als het noodzakelijk wordt geacht, wordt het verwijderde materiaal naar de patholoog verstuurd voor nader onderzoek. Dit onderzoek duurt minimaal 10 werkdagen.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.