Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Keelamandelen verwijderen bij kinderen

Behandelingstraject
3

Onderzoek en diagnose keelamandelen

Diagnose

Soms is het verwijderen van de neus- en keelamandelen de beste oplossing. De diagnose wordt gesteld op basis van de klachten: uw kind is niet fit, chronisch verkouden, heeft keelpijn en/of een stokkende ademhaling tijdens de slaap. Belangrijk zijn ook de uitkomsten van lichamelijk onderzoek. Denk daarbij aan vergrote, ontstoken keelamandelen (soms met witte stippen) en een vies slijmspoor op de achterwand van de keel (post nasal drip).

De ingreep wordt ook wel een adenotonsillectomie genoemd. Deze moeilijke term bestaat uit drie delen: adenoid = neusamandel, tonsil = keelamandel, ectomie = verwijderen. Dit is de Latijnse vakterm voor deze ingreep.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.