Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Keelamandelen verwijderen bij kinderen

Behandelingstraject
3

Onderzoek en diagnose keelamandelen

Diagnose

Soms is het verwijderen van de neus- en keelamandelen de beste oplossing. De diagnose wordt gesteld op basis van de klachten: uw kind is niet fit, chronisch verkouden, heeft keelpijn en/of een stokkende ademhaling tijdens de slaap. Belangrijk zijn ook de uitkomsten van lichamelijk onderzoek. Denk daarbij aan vergrote, ontstoken keelamandelen (soms met witte stippen) en een vies slijmspoor op de achterwand van de keel (post nasal drip).

De ingreep wordt ook wel een adenotonsillectomie genoemd. Deze moeilijke term bestaat uit drie delen: adenoid = neusamandel, tonsil = keelamandel, ectomie = verwijderen. Dit is de Latijnse vakterm voor deze ingreep.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.