Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Keelamandelen verwijderen bij kinderen

Behandelingstraject
3

Onderzoek en diagnose keelamandelen

Diagnose

Soms is het verwijderen van de neus- en keelamandelen de beste oplossing. De diagnose wordt gesteld op basis van de klachten: uw kind is niet fit, chronisch verkouden, heeft keelpijn en/of een stokkende ademhaling tijdens de slaap. Belangrijk zijn ook de uitkomsten van lichamelijk onderzoek. Denk daarbij aan vergrote, ontstoken keelamandelen (soms met witte stippen) en een vies slijmspoor op de achterwand van de keel (post nasal drip).

De ingreep wordt ook wel een adenotonsillectomie genoemd. Deze moeilijke term bestaat uit drie delen: adenoid = neusamandel, tonsil = keelamandel, ectomie = verwijderen. Dit is de Latijnse vakterm voor deze ingreep.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.